Antena Meniu Search
x

Cetaţean italian, reţinut la vama Borş pentru trafic de migranţi

Un cetățean italian a fost reținut luni pentru 24 de ore pentru trafic de migranți, la vama Borș. Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au găsit luni doi cetățeni din Sri Lanka care au încercat să treacă ilegal frontieră, ascunși în semiremorcă unui automarfar înmatriculat în România, condus de un cetăţean italian.

Un cetățean italian a fost reținut luni pentru 24 de ore pentru trafic de migranți, la vama Borș. Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au găsit luni doi cetățeni din Sri Lanka care au încercat să treacă ilegal frontieră, ascunși în semiremorca unui automarfar înmatriculat în România, condus de un cetăţean italian.

Polițiștii de frontieră au observat, în cabină camionului condus de italian, o geantă mare de voiaj, în care se aflau lucruri personale pentru mai multe persoane, fapt care le-a atras atenţia. Din acest motiv, oamenii legii s-au hotărât să efectueze un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, polițiștii de frontieră i-au descoperit pe cei doi bărbați, ascunși în semiremorcă, printre lăzile de plastic.

Potrivit Agerpres, italianul se numeşte Pompeo B. şi are 45 de ani. Bărbatul transporta lăzi de plastic pentru o firmă din Italia, iar cei doi bărbați ascunși în camion, ambii în vârstă de 28 de ani, sunt cetățeni din Sri Lanka și solicitanți de azil în România. Potrivit sursei citate, tinerii găsiţi în camionul italianului intenționau să ajungă în Franța, motiv pentru care au luat legătură cu un conațional. Acesta din urmă le-a intermediat  întâlnirea cu șoferul italian, care s-a oferit să îi transporte până la destinație. Suma solicitată de Pompeo B. s-ar fi ridicat la 2000 de euro de la fiecare dintre ei.

Cetățeanul italian urmează să fie prezentat Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cetaţean italian, reţinut la vama Borş pentru trafic de migranţi