Meniu
Search
x

Video Chiar dacă ai bani, nu-ţi poţi deschide o afacere dacă nu eşti specialist în domeniul respectiv. Consiliul Concurenţei cere modificarea legislaţiei

Consiliul Concurenţei cere schimbarea legislaţiei privind înfiinţarea cabinetelor veterinare şi a firmelor de contabilitate. Asta după ce specialiştii au identificat măsuri restrictive nejustificate, în aceste două domenii, în comparaţie cu altele.

De Cristina Oprea la 29.08.2021, 10:02
Vezi și

Concurenţa este bună şi trebuie încurajată spune Consiliul Concurenţei care atrag atenţia că în ceea ce priveşte cele două domenii există bariere nejustificate. Practic, dacă ai bani şi vrei să-ţi deschizi o afacere în domeniul contabilităţii sau al medicinei veterinare, dar nu ai studii de specialitate, nu poţi să îţi deschizi o afacere.

Acest lucru este greşit, cred specialiştii, care fac o comparaţie cu medicina umană, acolo unde cabinetele sau policlinicile pot să funcţioneze chiar dacă reprezentantul legal al firmei nu este de profesie medic. Aceştia explică şi consecinţele păstrării legii în forma actuală şi vorbesc de practici neconcurenţiale pe care ar putea să le adopte cei din cele două domenii prin scăderea calităţii serviciilor oferite sau controlul pe care îl au asupra preţurilor.

Rămâne de văzut care va fi finalitatea demersului celor de la Consiliul Concurenţei şi dacă legea va fi sau nu schimbată.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Chiar dacă ai bani, nu-ţi poţi deschide o afacere dacă nu eşti specialist în domeniul respectiv. Consiliul Concurenţei cere modificarea legislaţiei