Antena Meniu Search
x

În câteva zile, chirurgul BURNEI, acuzat că a făcut experimente pe copii, VA OPERA DIN NOU! Fiul medicului a făcut un ANUNŢ HALUCINANT

Sunt şapte luni de când cazul medicului Gheorghe Burnei a fost făcut public, procurorii ridicându-l pe chirurg şi cerând arestarea preventivă a acestuia pentru luare de mită. 

Sunt şapte luni de când cazul medicului Gheorghe Burnei a fost făcut public, procurorii ridicându-l pe chirurg şi cerând arestarea preventivă a acestuia pentru luare de mită. 

Acum, "doctorul morţii", acuzat că a făcut experimente pe copii, este cercetat sub control judiciar, anchetatorii interzicându-i să mai profeseze, inclusiv la clinica particulară din centrul Capitalei.

În urmă cu două zile, însă, fiul lui Gheorghe Burnei, Cristian, şi el medic specialist in ortopedie-traumatologie, a făcut un anunţ halucinant pe pagina lui de Facebook. 

Se pare că în câteva zile, Gheorghe Burnei va începe să opereze din nou, într-o clinică privată!

"Vă anunţ prin această cale că Profesorul Dr. Gh. Burnei va începe consultaţiile şi anumite intervenţii chirurgicale împreună cu subsemnatul, la clinica (...) din 19.07.2017. (...) Din păcate, consultaţiile şi intervenţiile vor fi contra cost deoarece Dl Prof. nu are voie încă să profeseze la spitalul de stat datorită deciziei procurorilor", a scris Cristian Burnei pe Facebook.

Procurorii care au cerut arestarea lui Burnei susţin că medicul, “prin activitatea defectuoasă pe care o exercită, prezintă un pericol concret pentru starea de sănătate sau chiar pentru viaţa pacienţilor săi minori”.

Potrivit referatului cu propunerea de arestare preventivă, în perioada 26 octombrie - 24 noiembrie, medicul Gheorghe Burnei a pretins şi a primit de 15 ori mită de la părinţii unor copii internaţi la Spitalul “Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat. Mita pe care ar fi luat-o Gheorghe Burnei varia între 50 de lei şi 1.350 de euro.

Anchetatorii susţin că Gheorghe Burnei îi obliga pe părinţii copiilor operaţi de el să cumpere proteze de la firma Argonmed, care în schimb îi plătea vacanţele cu familia în străinătate şi deplasările la congrese. Burnei folosea atât proteze omologate, cât şi dispozitive medicale pe care le folosea în experimente pe copii, ce erau confecţionate artizanal de cunoştinţe ale medicului de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică si Tehnica Masurării, potrivit procurorilor.

"În categoria experimentelor pe copii sunt incluse şi intervenţiile chirurgicale efectuate cu oase de vită fierte sau cu filtre de tanc sau cu BVC”, au mai scris procurorii în referatul cu propunerea de arestare a medicului.

Potrivit procurorilor, Gheorghe Burnei preleva de la copiii pe care îi opera ţesut osos şi ligamente, fără a cere acordul părinţilor, şi le ţinea în congelatorul unui frigider din unitatea sanitară, în care erau păstrate alimente şi băuturi alcoolice. 

Ţesuturile, deşi au fost păstrate în condiţii improprii şi nu au fost verificate bacteriologic şi viral, au fost transplantate altor copii, iar cele găsite la percheziţii urmau să fie folosite la alte intervenţii chirurgicale.

Din datele existente până în prezent în dosar, chirurgul ortoped Gheorghe Burnei ar fi făcut experimente pe copii în peste 20 de cazuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » În câteva zile, chirurgul BURNEI, acuzat că a făcut experimente pe copii, VA OPERA DIN NOU! Fiul medicului a făcut un ANUNŢ HALUCINANT