Antena Meniu Search
x

Cine e Cristina Pocora, noua șefă a CNA. În 2010, voia interzicerea desenelor animate violente

Cristina Pocora este propunerea CNA pentru a ocupa funcţia de preşedinte al acestei instituții-cheie din domeniul audiovizual, votul decisiv urmând să fie dat de Parlament.

de Monica Palade

la 23.06.2021, 16:06

Cine e Cristina Pocora, noua șefă a CNA. În 2010, voia interzicerea desenelor animate violente - Hepta/Mediafax/Andreea_Alexandru

Este membru CNA din 2018 din partea PNL, la propunerea lui Klaus Iohannis, după ce a ratat intrarea în Parlament la alegerile din 2016. În 2010, pe vremea când era deputat, Cristina Pocora cerea CNA să ia măsuri împotriva unei presupuse creșteri a nivelului violenţei din desenele animate

Cine este Cristina Pocora, nouă şefă CNA

Cristina Pocora, viitoarea şefă CNA a fost singura candidată pentru postul de preşedinte al instituţiei. Ea vine la şefia CNA după alte două femei, Laura Georgescu şi Monica Gubernat.

Cristina Pocora are 42 de ani şi este licențiată a Facultății de Științe Politice (SNSPA) și a unui master în comunicare politică în cadrul aceleași universități. Ea a ocupat de-a lungul timpului funcţii precum: Consilier parlamentar – Cabinet Vicepreşedinte – Senatul României (2001-2006), Consilier Cabinet Ministru – Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul (2005-2006) şi Secretar de stat Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul (2006-2008). Între 2008-2012, a fost deputat PNL Ialomița, iar între 2017-2018 – Consilier la Camera Deputaților.

Pe acelaşi subiect

A fost și purtător de cuvânt al PNL în mandatul lui Crin Antonescu. Și-a început cariera în 2001, în calitate de consilier parlamentar la Senat, urcând în 2006 în funcția de secretar de stat pentru Relaţia cu Parlamentul în guvernul Tăriceanu. În 2010, se făcea remarcată în calitate de deputat, prin solicitatarea către CNA de a lua măsuri împotriva unei presupuse creșteri a nivelului violenţei din desenele animate și a citat un studiu realizat de un centru de cercetare puțin cunoscut – CSMNTC.

”Atrag atenţia asupra nivelului violenţei din aceste emisiuni, un nivel extrem de ridicat, care a atins cu adevărat cote alarmante. De exemplu, potrivit studiului „Măsurarea gradului de violenţă prezent în programele audiovizualului românesc”, pe Cartoon Network, unul dintre posturile tv preferate de copii, durata violenţei prezente în emisiuni a crescut, între 2004 şi 2008, de peste patru ori.Atenţie, de peste patru ori!”, declara ea în Parlament.

În 2015, un amendament propus de Cristina Pocora în Parlament a dus la dublarea alocațiilor pentru copii, de la 42 lei la 84 lei. În 2018, Cristina Pocora a ajuns membru CNA în 2018, când a fost propusă de președintele Klaus Iohannis, după ce la alegerile din 2016 a ratat intrarea în Parlament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Cine e Cristina Pocora, noua șefă a CNA. În 2010, voia interzicerea desenelor animate violente