Antena Meniu Search
x

Cum a fost evitată în ultimul moment o tragedie, în Galați: o localitate întreagă putea fi rasă de explozia unei cisterne cu gaz

Evacuări de urgenţă şi o mobilizare uriaşă.Un sat întreg din Galaţi a fost în pericol. O cisternă cu GPL a fost o bombă pe roţi.

Vezi și

Evacuări de urgenţă şi o mobilizare uriaşă. Un sat întreg din Galaţi a fost în pericol. O cisternă cu GPL a fost o bombă pe roţi. Şoferul a observat că cisterna pierde gaz şi, intuind pericolul, a părăsit imediat drumul naţional. A condus spre un câmp, la un kilometru de sat, apoi a alertat pompierii. 200 de case au fost evacuate.

Un sat din Galaţi s-a trezit dimineaţă în sunetul sirenelor.  Nori de praf se ridicau pe uliţe, în urma maşinilor de pompieri. Un jandarm anunţa, din poartă în poartă, că e pericol de explozie. 

O cisternă plină cu gaz petrolier lichefiat, care urma să ajungă la Tecuci, pierdea din încărcătură. În dreptul satului Traian, şoferul a intuit pericolul, a părăsit Drumul Naţional 25 şi a gonit spre câmp. 

Şoferul a sunat la 112 şi a alertat autorităţile. O echipă specializată în intervenţii la accidente chimice a fost trimisă din Brăila. Traficul rutier a fost deviat. Iar cel feroviar oprit. 

Pe o o rază de opt sute de metri, 500 de oameni din 200 de case au fost evacuaţi. Gazul avea deja concentraţii periculoase. 

Gazul s-a scurs printr-o supapă defectă. Extrem de inflamabil, putea forma amestecuri explozive împreună cu aerul. 

Echipele de intervenţie şi inspectorii de la mediu au decis că e mai bine să fie eliberat controlat în atmosferă. Iar zona să fie izolată în tot acest timp. 

După patru ore, gazul s-a risipit în atmosferă, iar traficul a fost reluat. Un echipaj ISU a rămas să supravgeheze zona. Proprietarul cisternei, o firmă din Caracal, a fost amendat cu 5000 de lei pentru că a trimis la drum o maşină cu probleme tehnice. O bombă pe roţi care a pus în pericol vieţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cum a fost evitată în ultimul moment o tragedie, în Galați: o localitate întreagă putea fi rasă de explozia unei cisterne cu gaz