Antena Meniu Search
x

Clinică medicală din Capitală, cercetată penal după ce a introdus ilegal în țară "un număr semnificativ" de ţesuturi şi organe umane

O clinică medicală din capitală şi administratorul acesteia sunt cercetaţi penal pentru infracţiuni privind introducerea ilegală în ţară de ţesuturi şi organe umane. Clinica e suspectată că, timp de câţiva ani, a adus în România fără a avea autorizaţie ,,un număr semnificativ” de cornee, scrie News.ro.

de Redactia Observator

la 26.08.2022, 13:33

Clinică medicală cercetată penal pentru că a introdus în ţară organe umane fără a avea autorizaţie în acest sens
Imagine ilustrativă - Shutterstock

"În perioada 2019-2021, o clinică medicală şi administratorul acesteia, la diferite intervale de timp şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au introdus pe teritoriul României ţesuturi de origine umană, respectiv un număr semnificativ de cornee, fără autorizaţia specială emisă de Agenţia Naţionala de Transplant”, transmit procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Aceştia precizează că joi au făcut o percheziţie în această speţă.

Clinica şi administratorul acesteia sunt suspectaţi de infracţiunea de introducerea sau scoaterea din ţară de organe, ţesuturi ori celule de origine umană fără autorizaţie specială.

Registrul naîional de transplant consemnează 647 de cazuri de transplant de cornee în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Clinică medicală din Capitală, cercetată penal după ce a introdus ilegal în țară "un număr semnificativ" de ţesuturi şi organe umane