Antena Meniu Search
x

Clopotul Catedralei Mântuirii Neamului, cu chipul Patriarhului Daniel, stabilieşte un record mondial

Cel mai mare clopot cu balans liber din lume, Clopotul mare de la Catedrala Mântuirii Neamului cu chipul Patriarhului Daniel, va răsuna pentru prima dată la ceremonia de deschidere celui mai mare edificiu ortodox din lume va avea loc duminică, în Bucureşti.

Cel mai mare clopot cu balans liber din lume, Clopotul mare de la Catedrala Mântuirii Neamului cu chipul Patriarhului Daniel, va răsuna pentru prima dată la ceremonia de deschidere celui mai mare edificiu ortodox din lume va avea loc duminică, în Bucureşti. 

Pe 25 Noiembrie 2018, cel mai mare clopot cu balans liber din lume va răsuna la București pentru prima dată după ce a fost montat la Catedrala Mântuirii Neamului.

Clopotul, care stabileşte un record mondial, poartă chipul Patriarhului Daniel, care oficiază şi slujba de sfinţire a catedralei.

Pe acelaşi subiect

Clopotul Mare cu chipul Patriarhului Daniel, adus din Austria

Clopotele Catedralei Mântuirii Neamului au fost realizate la fabrica Grass­mayr din Innsbruck, Austria. Aduse în țară pe 19 mai 2017, clopotele au o garanție de 15 ani și o viață apreciată la peste 400 ani. 

Legătura dintre Innsbruck și București nu este deloc întâmplătoare. Tot la Turnătoria de clopote din Austria, o afacere de familie veche de 400 de ani, au fost realizate și clopotele care bat de pe Dealul Mitropoliei din București, la Palatul Patriarhiei Române.

Peste 4.000 de ore de lucru s-au adunat la realizarea celui mai mare clopot bisericesc cu balans liber din lume, care poartă chipul Preafericitului Patriarh Daniel, cel care a comandat întreaga lucrare impresionantă de la Catedrala Mântuirii Neamului.

În detaliu s-a lucrat și la sunetul clopotului mare al Catedralei Mântuirii Neamului din București. Specialiștii austrieci au realizat mai întâi sunetul digital pe calculator pentru a-l reproduce clar și cu precizie. 

Clopotul Mare al Catedralei Mântuirii Neamului va avea același ton cu cel al Domului Sfântului Ștefan din Viena, dezvăluie un reportaj despre clopotele Catedralei Mântuirii Neamului din București, realizat de postul de televiziune german 3sat.

Cel mai mare clopot cu balans liber din lume, la Catedrala Mântuirii Neamului

Cele 6 clopote de la Catedrala Mântuirii Neamului din București au împreună 33 tone și au fost montate în turla clopotniței de pe fațada de vest, la o înălțime de 60 metri.

Fără doar și poate, cel mai impresionat este Clopotul Mare al Catedralei Mântuirii Neamului. Are o greutate de 25 de tone, cât a cinci elefanți adulți, înălțime și diametru de circa 3 metri și este cel mai mare clopot cu balans liber din lume.

Clopotul Mare al Catedralei Neamului din București, dedicat eroilor neamului, va răsuna în Capitală pe o rază de 15 km, însă numai la evenimentele și sărbătorile importante.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Clopotul Catedralei Mântuirii Neamului, cu chipul Patriarhului Daniel, stabilieşte un record mondial