Meniu
Search
x

Masca de protecție, obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor, începând cu data de 13 septembrie

CMBSU a decis ca masca de protecţie să fie purtată pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, începând cu data de 13 septembrie.

De Redactia Observator la 08.09.2021, 14:58

"Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru, începând cu data de 13 septembrie 2021", prevede hotărârea.

Mască în jurul şcolii

„Știm că în momentul în care începe școala fizic se produc aglomerări, atât la venirea cât și la plecarea copiilor de la școală. Părinții își așteaptă copiii, staționează în grupuri care provoacă aglomerări în jurul școlilor, declarase anterior peefectul Stoica.

Măsura va fi dublată de patrularea agenților de poliție în zonă, astfel încât această regulă să fie respectată. „Ne bazăm și pe conformarea voluntară a oamenilor care trebui să înțeleagă că aceasta este o măsură care protejează sănătatea lor și a copiilor lor. Vedem că această nouă tulpină afectează nu doar persoane în vârstă, cum a fost cazul până acum, ci și persoane tinere și copii”, a explicat Stoica.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Masca de protecție, obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor, începând cu data de 13 septembrie