Antena Meniu Search
x

Video Cod galben de ninsori abundente la munte. În stațiunea Rânca sunt așteptați peste 4.000 de turiști, în weekend

Este iarnă autentică la munte. Codul galben a adus ninsori abundente în staţiunea Rânca, din Gorj. S-a depus şi un strat gros de zăpadă, numai bun pentru câteva ture cu sania sau schiurile într-un decor de vis.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 11.12.2020, 14:40

Vezi și
  • Codul galben de ninsori abundente a fost prelungit până astăzi, la ora 18:00.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

La Rânca ninge și la această oră, iar circulația se desfășoară în condiții de iarnă. Cabanierii deszăpezesc, sunt și utilaje care intervin, se curăță și parcările penru că, în weekend, sunt așteptați peste 4.000 de turiștii. 

Administraţia Naţională de Meteorologie a extins alerta cod galben de ploi, ninsori abundente pentru nordul Olteniei, al Munteniei și sud-vestul Moldovei până vineri la ora 18.00.

Dacă aveți planuri să urcați spre stațiune, mașinile trebuie să fie echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă și lanțuri.

Prognoza meteo de sărbători

Potrivit meteorologilor, în ţara noastră îşi face simţită prezenţa o masă se aer cald, astfel că temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei luni, conform prognozei meteo pe patru săptămâni, până pe 4 ianuarie.

Pentru prima săptămână, meteorologii anunță vreme caldă în sud-estul extrem, dar și în regiunile vestice, nord-vestice și centrale.

"Mai rece va fi în nordul Moldovei, iar precipitații mai abundente se vor înregistra în jumătatea nordică a Olteniei și Munteniei. În Carpaţii Meridionali, sudul Orientalilor vom avea ninsori consistente", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Temperaturile mai ridicate decât normal se vor menține și pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză, intervalul 14 - 21 decembrie 2020.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cod galben de ninsori abundente la munte. În stațiunea Rânca sunt așteptați peste 4.000 de turiști, în weekend