Antena Meniu Search
x

Cod roşu de inundaţii pe mai multe râuri din România. Polulaţia din şapte localităţi, avertizată prin Ro-Alert

Hidrologii au emis un cod roşu de inundaţii în judeţul Bistriţa-Năsăud, pe râurile din bazinul hidrografic Şieu. Populaţia din şapte localităţi din zona respectivă a fost avertizată prin sistemul Ro-Alert.

De Redactia Observator la 21.05.2019, 10:11
Avertizare Cod roşu de inundaţii în judeţul Bistriţa-Năsăud, pe râurile din bazinul hidrografic Şieu
Cod roşu de inundaţii pe mai multe râuri din România. Polulaţia din şapte localităţi, avertizată prin Ro-Alert - Arhivă / Imagine ilustrativă

Hidrologii au emis un cod roşu de inundaţii în judeţul Bistriţa-Năsăud, pe râurile din bazinul hidrografic Şieu. Populaţia din şapte localităţi din zona respectivă a fost avertizată prin sistemul Ro-Alert.

Potrivit avertizării INHGA, codul roşu de inundaţii în Bistriţa-Năsăud este valabil până la ora 15.00.

"Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Şieu, judeţul Bistriţa-Năsăud", arată INHGA.

Cod roşu de inundaţii în Bistriţa, mesaj Ro-Alert în şapte localităţi

Conform specialiştilor, fenomene hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Budac.

Reprezentanţii ISU Bisitriţa-Năsăud au anunţat că a fost emisă o avertizare prin sistemul Ro Alert - Cod Roşu privind riscul de viituri majore, ameninţare directă si generalizată asupra siguranţei persoanelor, pentru populaţia din bazinul hidrografic Şieu - localităţile Monor, Şieuţ, Şieu, Mărişelu, Şieu Măgheruş, Şieu Odorhei, Şintereag.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Cod roşu de inundaţii pe mai multe râuri din România. Polulaţia din şapte localităţi, avertizată prin Ro-Alert