Antena Meniu Search
x

Codin Matinciuc, ţinta unei şarlatanii. El îi acuză pe poliţişti că nu au făcut nimic

Codin Maticiuc, celebru pentru iubirile mondene, ca blogger şi, mai nou, actor şi producător de film, şi-a luat ţeapă de la poliţişti.

Vezi și

Codin Maticiuc, celebru pentru iubirile mondene, ca blogger şi, mai nou, actor şi producător de film, şi-a luat ţeapă - dar nu de la vreo iubită. Ci chiar de la poliţişti, spune el. Bloggerul a fost victima unei tentative de şarlatanie, dar s-a prins şi a anunţat poliţia. După un an, deşi exista şi un flagrant la dosar, cazul a fost închis. Iar asta l-a revoltat pe Codin care se gândeşte acum să dea în judecată poliţia.

Cel mai probabil, individul a studiat în prealabil lista de prieteni de pe Facebook a potenţialei victime şi s-a dat drept unul dintre ei. Doar că şi-a ales prost personajul: adevăratul Cosmin este rârâit. 

"Mi-a cerut să-l împrumut cu 2000 de euro, spunând că-şi trimite el un şofer, un văr, să ia banii", spune Codin Matinciuc.

Escrocul s-a inspirat din metoda "accidentul".

Pe acelaşi subiect

Individul care s-a prezentat la întâlnirea cu Maticiuc să ia banii este taximetrist. În faţa poliţiştilor, a susţinut că a fost trimis în locaţie prin telefon, de un client pe care, evident, nu-l cunoaşte şi care nu mai răspunde la apeluri. 

Tentativa de înşelăciune a avut loc în urmă cu un an. Poliţiştii de la secţia 2 au deschis un dosar penal care a fost înaintat Parchetului. În tot acest timp, Codin Maticiuc susţine că le-a stat la dispoziţie poliţiştilor şi le-a oferit toate informaţiile pentru prinderea escrocului. Dar... dosarul a fost clasat - aparent, din vina lui.

Mi se pare că mi se năruieşte spiritul civic. Dacă îl clasau din orice alt motiv aş fi zis: "bă, s-au chinuit săracii un an de zile să-l prindă, să-l închidă. dar mă deranjează că au dat-o pe mine", declară Matinciuc.

Metoda este una cunoscută poliţiştilor. Cei care cad în plasa acestor înşelătorii sunt, de obicei, bătrâni.

Poliţiştii le atrag atenţia oamenilor să fie atenţi cu cine vorbesc la telefon şi să nu se lase conduşi de emoţia momentului, chiar dacă li se cer bani pentru că cineva din familia a avut un accident. Între timp, Codin vrea să dea în judecată poliţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Codin Matinciuc, ţinta unei şarlatanii. El îi acuză pe poliţişti că nu au făcut nimic