Antena Meniu Search
x

Colegii militarului mort la Alba Iulia ar putea fi înlocuiți de la Parada de 1 Decembrie (Video)

Colegii plutonierului Alexandru Orosz, mort în această dimineaţă în gara din Alba Iulia, sunt încă în stare de șoc şi ar putea fi înlocuiţi de la Parada de 1 Decembrie.

de Redactia Observator

la 16.01.2020, 17:18

Colegii plutonierului Alexandru Orosz, mort în această dimineaţă în gara din Alba Iulia, sunt încă în stare de șoc şi ar putea fi înlocuiţi de la Parada de 1 Decembrie.

Ofițerul de relații publice al Diviziei a IV-a Infanterie Gemina, locotenet – colonel Dan Crișan a transmis că este posibil ca militarii martori ai tragediei, colegi cu Alexandru Orosz, ar putea fi schimbați din programul ceremonialului militar de 1 Decembrie, de la Alba Iulia, ținând cont de starea emoțională în care se află.

Potrivit ofiţerului, colegii plutonierului mort sunt încă în stare de șoc.

Imediat după incident, aceştia au fost filmaţi cum plâng şi încearcă să-l salveze pe tânărul militar electrocutat.

Pe acelaşi subiect

Cel mai probabil vor fi înlocuiți în cadrul ceremonialului militar de la 1 Decembrie, ”pentru a nu creea o stare emoțională”. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Investigațiile cu privire la incident sunt efectuate de către procurorii militari de la Cluj. 

”Azi dimineață, plutonierul Orosz Alexandru, a decedat la gara din Alba Iulia, în timp ce manevra complexul antiaerian Gepard. Avea 33 de ani, a avut o fetiță și a fost militar în Afganistan. Este angajat al MApN din 2007”, a spus Crișan, potrivit alba24.ro.

El a precizat că tehnica militară care trebuia coborâtă din tren era destinată ceremonialului militar de la Alba Iulia.

”Ministerul Apărării Naționale, comandantul Diviziei, comandantul Batalionului și al Brigăzii, își manifestă regretul și supărarea pentru acest incident șți transmite condoleanțe familiei îndoliate (…). Misiunea Armatei continuă, conform ordinului. Ne vom prezenta la ceremnoie pentru a aduce omagiul nostru populației din Alba Iulia. Misiunea noastră continuă, păcat de acest incident pe care cu toții îl regretăm”, a mai spus Dan Crișan.

Alexandru Orosz avea 33 de ani şi o fetiţă de 5 ani

Reamintim că militarul a murit astăzi, în jurul orei 9.45, în gara Alba Iulia, în timpul debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia ce urmează să participe la Ceremonia militară de 1 Decembrie. El a fost a fost electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară.

El este militarul mort la Alba Iulia. Alexandru Orosz avea 33 ani şi era tatăl unei fetiţe de 5 ani

Un video cutremurător arată momentele dramatice de după producerea nenorocirii.

Militarul făcea parte din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană "POTAISSA" din Turda.

Colegii au apelat serviciul de urgență 112, iar la fața locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Colegii militarului mort la Alba Iulia ar putea fi înlocuiți de la Parada de 1 Decembrie (Video)