Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Compania aeriană low-cost Ryanair, reguli noi privind bagajele

Compania aeriană low-cost Ryanair a anunțat modificări semnificative ale politicii sale de bagaje și îmbarcare prioritară. Schimbările vor afecta în special pasagerii care decid să adauge aceste servicii după cumpărarea inițială a biletului.

de Redactia Observator

la 08.10.2024 , 15:36

Compania aeriană low-cost Ryanair, reguli noi privind bagajele - Profimedia

Îmbarcarea prioritară, care costa anterior între 20 și 38 de euro, va ajunge acum la un nivel maxim de 60 de euro. Pentru cei care rezervă în avans, costul va varia între 6 euro și 36 de euro, în funcție de cursă și dată.

Bagajele de mici dimensiuni rămân gratuite

Bagajele de mână mici, cu dimensiuni de 40x20x25 cm, vor rămâne gratuite. Pentru bagajele mai mari, Ryanair a introdus o structură de prețuri diferențiată. Un bagaj de 10 kg va costa între 11,99 și 29,99 euro dacă este indicat în momentul rezervării și între 23,99 și 40 euro dacă este adăugat ulterior, scrie Mediafax.

Articolul continuă după reclamă

Situația este și mai costisitoare pentru bagajele de 20 kg: între 18,99 și 59,99 euro la rezervare și între 44 și 59,99 euro dacă sunt adăugate după achiziționarea biletului.

Compania a introdus și taxe suplimentare pentru situații speciale. Pentru fiecare kilogram în plus față de limita de greutate, pasagerii vor plăti 12 euro. Bagajele speciale, cum ar fi echipamentul sportiv sau muzical, vor fi taxate cu 50 de euro suplimentar, indiferent dacă sunt adăugate în avans sau ulterior.

Ryanair justifică aceste modificări, potrivit Il Messaggero, ca fiind necesare pentru a se adapta la costurile tradiționale de îmbarcare a bagajelor la poartă. Cu toate acestea, decizia a stârnit nemulțumiri în rândul pasagerilor, care se plâng de diferența tot mai mare între prețul inițial afișat și costul final al călătoriei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă costă mai mult chiria anul acesta faţă de 2023?
Observator » Evenimente » Compania aeriană low-cost Ryanair, reguli noi privind bagajele