Antena Meniu Search
x

Companie importantă din Timișoara, implicată într-un dosar cu un prejudiciu de zeci de milioane de euro

O companie de renume în inima Banatului, vânzări și cumpărări fictive, toate sunt ingredientele uneia din cele mai mari fraude din ultimii ani din Vestul ţării. Se întâmplă la Timişoara. Vorbim de un dosar cu un prejudiciu de peste 50 de milioane. Și la această oră sunt audieri. 

Iulia Dumitrașcu
de Iulia Dumitrașcu

la 13.10.2020, 21:54

Vezi și
  • Compania ar fi raportat cu 800.000 de contoare mai mult decât ar fi produs.

Una dintre cele mai cunoscute firme din România a fost vizată de o acţiune amplă a poliţiştilor. Patronii firmei sunt suspecți de o fraudă uriașă.

În zori, echipe de polițiști, jandarmi și procurori au descins la mai multe adrese din Timișoara și din București. Vizate au fost acte, dosare sau date din calculatoare. De la sediul firmei au fost, de asemenea, ridicate mai multe cutii cu documente din perioada 2011-2017. 

Principalii suspecți sunt soții Moica, foștii șefi ai firmei. Procurorii cred că, timp de șase ani, în urma unor raportări false în ceea ce privește producția firmei, s-au încasat plăți fictive sub forma de prime pentru membrii biroului de conducere.

În urma cercetărilor s-a stabilit că firma raportase cu 800.000 de contoare mai mult decât produsese de fapt, iar banii ar fi mers în buzunarul șefilor. 

Prejudiciul în cazul dosarului se ridică la peste 50 de milioane de euro, spun anchetatorii. În urma audierilor din această seară se va decide dacă va exista vreo persoană reținută în acest dosar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Companie importantă din Timișoara, implicată într-un dosar cu un prejudiciu de zeci de milioane de euro