Antena Meniu Search
x

Comuna Saschiz, animată timp de 10 zile, de dans şi artă. La căminul cultural din Cloaşterf, copiii învaţă dans contemporan

A început a doua ediţie a Taberei Internaţionale Artistice în comuna Saschiz. Organizatorii îşi doresc ca în cele zece zile să reuşească să creeze o conexiune între artă şi comunitate. Prin această tabără se urmăreşte facilitarea accesului la cultură a membrilor comunităţii locale prin promovarea schimbului intercultural şi a manifestărilor artistice.

de Redactia Observator

la 09.08.2023, 08:33

Vezi și

Încă de la primele ore ale dimineţii, la căminul cultural din satul Cloaşterf, a început cursul de dans contemporan.

Mamă: Vreau să spun că sunt foarte fascinată, încă de la primul curs de dans, care este o adevărată energie. Şi mă bucur că fetele mele au şansa să participe.

Aici am întâlnit-o şi pe Xenia, o studentă venită tocmai din Germania, îndemnată de marea ei pasiune - dansul.

Xenia, studentă: Aici am învăţat cum să am încredere în oameni, cum să mă conectez cu ei şi cum să fiu eu însămi.

Tinerii actori, studenţi la Teatru în Târgu Mureş, au şansa de a descoperi noi conexiuni cu arta.

Sebastian Daniel, participant: Consider că e foarte benefic pentru dezvoltarea mea ca actor, un astfel de exerciţiu în care poţi să acumulezi într-un timp relativ scurt cât mai multe plusuri.

Iar organizatorii nu le-au înşelat aşteptările şi i-au întâmpinat cu multe suprize.

Daniel Pop, organizator: Diferenţa faţă de anul trecut este volumul dublu de muncă, de activităţi, de ateliere, respectiv prezenţa unor noi artişti. Faţă de anul trecut unde am avut cinci, anul acesta avem opt.

Activităţile se desfăşoară în cele mai importante locuri ale comunităţii - Turnul cu Ceas din Saschiz, Ceainăria Tei sau Căminul Cultural Cloaşterf.

Daniel Pop, organizator: Evenimentele noastre în fiecare seară sunt gratuite şi deschise publicului larg.

Surprize sunt şi pentru cei mici - la atelierul de teatru pentru copii. Aceştia au devenit mici soldăţei şi au mărşăluit în paşi de dans. Tabara Internaţională de Creaţie artistică "Legături, Liaisons, Connections" se desfăşoară pe parcursul a zece zile şi îşi va închide porţile pe data de 16 august. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Comuna Saschiz, animată timp de 10 zile, de dans şi artă. La căminul cultural din Cloaşterf, copiii învaţă dans contemporan