Antena Meniu Search
x

Video Concert caritabil pentru refacerea spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa. Spitalul, devastat de un incendiu uriaş în urmă cu doi ani

Deşi au trecut doi ani de la incendiul devastator care a curmat viaţa celor 7 pacienti internaţi pe secţia de terapie intensivă a spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, lucrările de reparaţii la sistemul electric nu au început, din lipsa fondurilor. Pentru a strânge banii necesari, Primăria a apelat la sprijinul oamenilor şi a organizat aseară pe scena Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" un concert caritabil.

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 28.10.2023, 07:56

Vezi și

Orchestra Marea Neagră, corul și soliștii teatrului au acceptat provocarea de a susţine un concert de excepţie pe scena teatrului de stat Oleg Danovski. Pentru a atrage cât mai mulţi oameni în foaierul teatrului a fost organizată şi o expoziţie cu vânzare, dar şi o degustare de vinuri. Oamenii au fost mai mult decât bucuroşi să doneze pentru spital.

În aceste moment, spitalul nu are autorizaţie de securitate la incendiu. Autorităţile locale speră ca din generozitatea constănţenilor să strângă banii necesari efectuării reparaţiilor urgente care ar duce la eliberarea documentelor. Deşi autorităţile au în plan anul următor consolidarea  şi chiar extinderea unităţii spitaliceşti, acum trebuie să strângă urgent 10.000 de euro. "Între timp acest spital trebuie să funcţioneze, şi una dintre măsurile date de ISU  a fost să avem o instalaţie de paratrăsnet funcţională", a declarat Doru Iordache, consilierul primarului Vergil Chitac.

Pentru concertul caritabil, Primăria a pus la dispoziţie 400 de bilete, iar preţul unuia a fost de 200 de lei. Pe 1 octombrie 2021, un incendiu a cuprins secţia de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase. Autorităţileau activat planul roşu de intervenţie, iar zeci de pompieri începuseră o luptă contracronometru pentru salvarea pacienţilor. Şapte dintre cei care erau internaţi pe secţia Covid au murit, iar restul pacienţilor au fost scoşi de salvatori pe geam.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Concert caritabil pentru refacerea spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa. Spitalul, devastat de un incendiu uriaş în urmă cu doi ani