Concursul celor mai bune bucate din porc
14 echipe de măcelari pricepuţi din România şi Ungaria s-au întrecut în a găti cele mai bune preparate din porc, într-o localitate din judeţul Arad
14 echipe de măcelari pricepuţi din România şi Ungaria s-au întrecut în a găti cele mai bune preparate din porc, într-o localitate din judeţul Arad
Grăsunii au fost transformaţi, în numai câteva ore, în cârnaţi, lebăr, tobă sau caltaboş. Toate acestea au fost gătite tradiţional, cu mirodenii şi după reţete care să facă diferenţa între câştigători şi ceilalţi participanţi.
Au cântat lăutarii şi a curs ţuica în pahare, în timp ce concurenţii şi-au arătat talentul. În localitatea Pecica este al cincilea an în care se organizează concursul pentru prepararea bucatelor tradiţionale.
14 porci au fost sacrificaţi pentru concurs şi nimic nu s-a aruncat. Jumările au fost la mare căutare.
Niciun bucătar nu a dezvăluit secretele delicioaselor preparate. La finalul concursului, însă, oamenii au putut gusta în voie din toate mezelurile gătite de concurenţi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰