Antena Meniu Search
x

Contabila unei primării din Argeş, reţinută de DNA după un prejudiciu de peste 1,9 milioane de lei. Suma, direcţionată către o firmă administrată de fiica ei

Contabila Primăriei Corbi din judeţul Argeş, a fost reţinută de procurorii DNA, fiind acuzată de peste 800 de fapte de abuz în serviciu şi peste 100 de fapte de fals intelectual şi uz de fals. Prejudiciu este de peste 1,9 milioane de lei, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 23.11.2022, 16:39

Suma, direcţionată către o firmă administată de fiica ei
Contabila unei primării din Argeş, reţinută de DNA după un prejudiciu de peste 1,9 milioane de lei - Shutterstock

DNA anunţă, miercuri, reţinerea pentru 24 de ore a lui Elena Groşanu, la data faptelor contabil în cadrul Primăriei comunei Corbi, judeţul Argeş, în sarcina căreia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu (808 acte materiale), fals intelectual (106 acte materiale) şi uz de fals (106 acte materiale).  ”În perioada 20.01.2017 – 12.04.2022, inculpata Groşanu Elena, în calitatea menţionată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi întocmit, ar fi semnat şi ulterior ar fi prezentat la Trezoreria municipiului Curtea de Argeş, un număr de 808 ordine de plată”, a transmis DNA.  

Plata s-a făcut către o firmă administrată de fiica ei

Prin documentele de plată s-ar fi efectuat în mod nelegal plata sumelor de 1.515.683,85 lei, către o societate comercială administrată de fiica sa fără să fi existat în realitate o contraprestaţie efectivă.   ”Pentru a crea o aparenţă de legalitate, inculpata ar fi completat în fals un număr de 106 ordine de plată potrivit cărora între Primăria Corbi şi societatea respectivă ar fi existat relaţii de natură contractuală”, a transmis DNA. 

Alți 386.102 lei, către şase instituţii nebancare (CAR), reprezentând contravaloarea ratelor corespunzătoare împrumuturilor contractate de inculpată şi rude ale acesteia.  Prin aceste demersuri, inculpata ar fi creat instituţiei publice unde îşi desfăşura activitatea un prejudiciu de 1.901.785 lei, concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite de către alte persoane. Inculpata a fost prezentată Tribunalului Argeş care a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Evenimente » Contabila unei primării din Argeş, reţinută de DNA după un prejudiciu de peste 1,9 milioane de lei. Suma, direcţionată către o firmă administrată de fiica ei