Antena Meniu Search
x

Noi containere cu deşeuri aduse ilegal în România, descoperite în Portul Constanţa

Poliţiştii de frontieră, supervizaţi de un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au descoperit în Portul Constanţa două noi containere cu deşeuri aduse ilegal în România din Marea Britanie.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 02.03.2020, 18:13

Trei persoane sunt vizate de dosarul penal deschis pe această temă
Poliţiştii au descoperit două containere cu deşeuri aduse ilegal în România - Poliţia de Frontieră
  • Noi containere cu deşeuri aduse ilegal în România, descoperite în Portul Constanţa
  • Trei persoane sunt vizate în dosarul deschis pe această temă

Poliţiştii de frontieră, supervizaţi de un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au descoperit în Portul Constanţa două noi containere cu deşeuri aduse ilegal în România din Marea Britanie.

Containerele au intrat în ţară în decembrie anul trecut, dar se aflau în continuare în Portul Constanţa pe motiv că beneficiarii ar fi solicitat mutarea deşeurilor în alte containere, pentru a le fi pierdută urma.

Conform documentelor de transport, containerele conţineau produse de uz casnic dar, în urma unui control amănunţit, s-a stabilit că, de fapt, conţineau deşeuri inutilizabile.

Deşeurile au fost reintroduse în containere, pentru a fi retrimise în ţara de origine, urmând ca probele adunate să fie adăugate celor conţinute în dosarul deschis după descoperirea a 16 containere cu deşeuri în Portul Constanţa Sud Agigea, pe data de 28 februarie.

Doi români, de 36 şi 33 de ani, şi un britanic de 34 de ani sunt vizaţi de dosar, fiind bănuiţi de comiterea infracţiunilor de exportul sau importul de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu și folosirea de acte nereale la autoritatea vamală.

În acelaşi dosar s-au făcut verificări şi în terminalul de containere Chitila, din judeţul Ilfov pentru a se stabili dacă există şi acolo containere cu acelaşi tip de deşeuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Noi containere cu deşeuri aduse ilegal în România, descoperite în Portul Constanţa