Controale inopinate la Altex, Flanco, eMAG și Samsung. Sunt vizate posibile înțelegeri de fixare a prețurilor produselor Samsung în România

De Redactia Observator.
Publicat: 05.04.2021, 17:03.
Actualizat: 05.04.2021, 19:45

Consiliul Concurenţei a anunţat luni că a efectuat inspecţii inopinate la sediile companiilor Samsung Electronics România, Altex România, Flanco Retail şi Dante Internaţional (administratorul eMAG), suspectând posibile înţelegeri de fixare a preţurilor de vânzare în cadrul politicii comerciale implementate de Samsung Electronics România pe piaţa produselor electronice şi IT&C din România.

Controale inopinate la Altex, Flanco, eMAG și Samsung. Sunt vizate posibile înțelegeri de fixare a prețurilor produselor Samsung în România.

Getty Images

”Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile companiilor Samsung Electronics România, Altex România, Flanco Retail şi Dante Internaţional. Inspecţiile s-au derulat în cadrul unei investigaţii privind posibile înţelegeri şi/sau practici concertate de fixare a preţurilor de vânzare în cadrul politicii comerciale implementate de Samsung Electronics România pe piaţa produselor electronice şi IT&C din România. Astfel, investigaţia vizează relaţia dintre compania Samsung Electronics România şi partenerii acesteia, printre care Altex România, Flanco Retail şi Dante Internaţional”, a informat autoritatea de concurenţă, potrivit news.ro.

Investigaţia a fost declanşată pe baza informaţiilor primite pe Platforma Avertizorilor de Concurenţă. ”Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor. Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice. Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate”, mai arată autoritatea.

Samsung Electronics România este subsidiara locală a grupului Samsung, un producător şi distribuitor mondial de produse electronice şi produse de tehnologia informaţiilor. Altex şi Flanco comercializează on-line şi prin intermediul unor reţele naţionale de magazine o gamă largă de produse din categoria electronicelor şi IT&C, electrocasnice si multimedia. Dante administrează platforma on-line eMAG.ro, prin intermediul căreia comercializează o gamă largă de produse, echipamente şi componente IT, electronice, electrocasnice etc.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.