Antena Meniu Search
x

Update Copii opăriți cu ciorbă fierbinte, la Huși. O fetiță de un an și nouă luni are arsuri grave pe corp

O fetiță de un an și nouă luni a ajuns la Spitalul din Huși cu arsuri pe 90% din corp, după ce s-ar fi opărit cu ciorbă fierbinte. Un alt băiețel are și el arsuri, însă starea lui stabilă. Se fac demersuri pentru transferul copiilor la Iași.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 27.02.2021, 21:48

Vezi și
  • Fetița și băiețelul au ajuns cu arsuri la Spitalul din Huși, după ce s-au opărit cu ciorbă.
  • Reprezentanții Spitalului Huși fac demersurile pentru ca cei doi copii să fie transferați la Spitalul Sf. Maria din Iași.

UPDATE 17.35 Reprezentanții Spitalului din Sf. Maria din Iași au anunțat că așteaptă din județul Vaslui doi copii în vârstă de aproximativ 2 ani, cu arsuri de 50, respectiv 15% pe suprafața corpului, datorată unui lichid fierbinte.

Pacienții vor ajunge pe cale aeriană, cel mai grav, și terestră, cel mai puțin grav, și vor fi preluați în Secția de Terapie Intensiva pentru a fi reechilibrați in vederea intervenției chirurgicale în urgență, realizată de echipa de chirurgie plastică. 

Menționăm ca pacientul cu arsura pe suprafața mare de corp a fost redirecționat de serviciul de coordonare în centrul din Iași din motivul indisponibilității la

ora actuală a locurilor în alt centru.

Copiii au fost aduși cu mijloace proprii la Spitalul din Huși, după ce au suferit arsuri prin lichide fierbinți. Prime informații indică faptul că cei doi copii s-au ars cu ciorbă fierbinte.

Fetița, care are un an și nouă luni, este în stare gravă cu arsură de gradele 2-3 pe 90% din suprafața corporală.

Copiii nu sunt frați, însă erau împreună când ar fi răsturnat oala cu mâncare

Băiețelul, care are un an și opt luni, are și el arsuri, dar acesta este în stare stabilă. Are arsură de gradul 2 pe 6% din suprafața corpului.

Cei doi copii sunt din familii diferite, însă accidentul s-a petrecut în aceeași casă.

Reprezentanții Spitalului Huși fac demersurile pentru ca cei doi copii să fie transferați la Spitalul Sf. Maria din Iași.

Acest articol a fost realizat cu informațiile transmise de reporterul Observator Clara Mihociu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Copii opăriți cu ciorbă fierbinte, la Huși. O fetiță de un an și nouă luni are arsuri grave pe corp