Antena Meniu Search
x

Video Copiii cu probleme de greutate sau din familii sărace, printre cei mai discriminaţi la şcoală

Copiii care au probleme cu greutatea sau provin din familii sărace sunt printre cei mai discriminaţi în școală, potrivit unui studiu realizat de Consiliul pentru Combaterea Discriminării.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 25.09.2021, 11:44

Vezi și

Faptul că elevii cu probleme de greutate sunt, de cele mai multe ori, discriminați la şcoală o confirmă părinții, care au participat la sondaj. 70% dintre ei au dat acest răspuns. 69% au spus că elevii din familii sărace sunt deseori arătati cu degetul, apoi cei de etnie romă (67%), cei cu dizabilități fizice (64%) și cei cu dizabilități psihice (62%).

Părinții au mai evidențiat, în cadrul sondajului, că 30% din copii spun acasă că se simt discriminați pentru aspectul lor fizic, 27% pentru statutul lor social și 16% pentru mediul de proveniență.

Surprinzător, în ciuada acestor cifre, 46% din părinți au răspuns că în școlile din românia discuriminarea apare în mică măsura. 36% dintre ei sunt de părere că discriminarea este o problemă reală. 

Categoriile care discriminează cel mai mult sunt elevii, urmați chiar de părinții lor, apoi profesorii. 

Și dascălii au participat. la sondaj aproape jumătate (49%) dintre profesorii intervievați consideră că discriminarea este o problemă în școală chiar dacă o mare parte dintre aceștia o percep că fiind la nivel redus. De asemenea, un procentaj aproape egal (39%) dintre profesori își amintesc să fi observat cazuri de discriminare cauzate chiar de profesori în interiorul proprii școli. Studiul a fost realizat de Consiliul pentru Combaterea Discriminării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Copiii cu probleme de greutate sau din familii sărace, printre cei mai discriminaţi la şcoală