Antena Meniu Search
x

Copiii din Hunedoara au schimbat rolurile și au devenit Moși Nicolae pentru mai mulți bunici dintr-un cătun din Apuseni

De sărbători, fii mai bun! Asta şi-au propus mai mulţi copii din Hunedoara care s-au alăturat campaniei "Ajută satul", care are în centru mai mulţi bunici din Apuseni. Puşi pe fapte bune, voluntarii au urcat într-un cătun de munte unde mai trăiesc doar o mână de moţi. Şi nu s-au dus cu mâna goală. Micuţii voluntari au pornit la drum încărcaţi cu alimente şi bunătăţi, dar au şi pregătit casele gazdelor pentru sărbătorile de iarnă.

de Redactia Observator

la 06.12.2022, 08:18

Vezi și

Sub supravegherea celor mai mari, cei mici au luat calea muntelui către satele de pe culme, în vizită la bunicii de suflet. Prima care s-a bucurat de vizita a fost tanti Aurica. 

Copiii: Primiţi cu colinda? 

Tanti Aurica: Da, cum să nu. 

Tanti Aurica îşi duce traiul într-o căsuţă din lemn. Şi cum zilele sunt din ce în ce mai friguroase, voluntarii au vrut să-i facă iarna mai blândă. 

Voluntară: Lemne văd că aveţi. 

Tanti Aurica: Am lemne, da. 

Voluntară: În casă aveţi sau vreţi să vă aducem? 

Tanti Aurica: Am eu lemne. 

Pe culmea muntelui, căsuţele sunt toate din lemn, iar unele şi-au păstrat chiar şi acoperişurile de paie. Vizita a fost şi un pretext bun ca cei mici să afle lucruri noi. 

Tot într-o casă din lemn trăieşte şi tanti Zoriţa. Voluntarii au urcat şi la ea cu alimente şi alte bunătăţi. Şi ca misiunea să fie completă, voluntarii s-au pus şi pe treabă. Dacă cei mari s-au apucat de curăţenie, cei mici au avut altă sarcină. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Copiii din Hunedoara au schimbat rolurile și au devenit Moși Nicolae pentru mai mulți bunici dintr-un cătun din Apuseni