Antena Meniu Search
x

Copiii militarilor uciși în misiuni au plâns de Ziua Națională

Au fost scene emoţionante la parada de Ziua Naţională. Copiii pe care războaiele i-au lăsat fără tată şi-au stăpânit cu greu durerea, la ceremonia unde eroii lumii lor au fost omagiaţi.

Vezi și

 Au fost scene emoţionante la parada de Ziua Naţională. Copiii pe care războaiele i-au lăsat fără tată şi-au stăpânit cu greu durerea, la ceremonia unde eroii lumii lor au fost omagiaţi. Câţiva dintre ei au plâns în braţele premierului Dacian Cioloş. Iar în imaginile devenite virale, prim-ministrul a încercat să îi mângâie şi să îi consoleze.

De Ziua Naţională, numele tatălui său a fost amintit printre numele celorlalţi eroi pierduţi ai României. Iar Robert nu şi-a mai putut stăpâni durerea. A plâns în braţele premierului cei 5 ani de când trăieşte fără tatăl lui. Sublocotenentul Valerică Leu a murit în Afganistan, în mai 2010.

Robert avea 5 ani când şi-a pierdut părintele, supereroul său. De atunci are sufletul îndurerat. Aşa l-au cunoscut şi jurnaliştii emisiunii "În premieră", în urmă cu 3 ani, când copilul şi mama lui au acceptat să vorbească despre pierderea lor.

Emoţiile şi dorul au copleşit-o şi pe Andreea Marcu. Sunt opt ani de când şi-a luat adio pentru totdeauna de la tatăl ei. Sublocotenentul Aurel Marcu a murit în august 2007, tot în Afganistan. Transportorul în care se afla a trecut peste o mină improvizată.

În 2008, văduva sublocotenentului ucis în Afganistan a primit o monedă cu sigiliu, de la preşedintele de atunci al Statelor Unite, George Bush junior. Un semn de recunoştinţă faţă de sacrificul militarului român.

Imobilizat în scaunul cu rotile, putonierul în retragere Daniel Porumb este unul dintre eroii omagiaţi de Ziua Naţională. Făcea parte din Batalionul 495 Infanterie Bucureşti şi a fost rănit în timpul unei misiuni de patrulare. Accidentul în care a fost implicat blindatul în care se afla l-a lăsat paralizat pe viaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Copiii militarilor uciși în misiuni au plâns de Ziua Națională