Antena Meniu Search
x

Copilul din Botoșani strâns de gât de învățător a făcut pe el, de frică. Medicii au descoperit că are traumatism cervical

Un copil de şapte ani a ajuns la medic după ce învăţătorul l-a luat de gât şi l-a scos afară din clasă. Cel mic are un traumatism cervical, iar părinţii lui au făcut plângere la Poliţie pentru purtare abuzivă.

Vezi și

Un copil de şapte ani a ajuns la medic după ce învăţătorul l-a luat de gât şi l-a scos afară din clasă. Cel mic are un traumatism cervical, iar părinţii lui au făcut plângere la Poliţie pentru purtare abuzivă. Bărbatul, fost director la o şcoală din judeţul Botoşani, aflat în prag de pensie, a mai fost cercetat anul trecut pentru violenţă după ce a învineţit ochiul unei fetiţe de clasa a doua. Anchetele au bătut pasul pe loc. După ultimul incident, învăţătorul s-a internat subit în spital, aşa că şi această anchetă mai aşteaptă. 

Din fişa medicală a copilului rezultă că gestul şcolăresc al învăţătorului i-a provocat copilului de 7 ani un traumatism cervical. Bărbatul nu este la prima reacţie violentă împotriva propriilor elevi. Anul trecut a lovit o fetiţă de clasa a doua şi i-a învineţit un ochi. Copila s-a scăpat pe ea de teamă, ca şi în cazul de acum. Şi atunci a fost făcută plângere la Poliţie împotriva lui.

Şi atunci a negat fapta şi a trecut repede peste incident, cu o mustrare scrisă. Apoi, ar fi continuat să lovească şi să jignească elevii, acuză părinţii.

În şcolile din România, într-un singur an, au loc mii de acte de violenţă. Deşi legea educaţiei interzice abuzul fizic şi verbal asupra copilului, pedepsele sunt lăsate la mâna unor comisii de disciplină şcolară. Cu alte cuvinte, profesorul care încalcă legea este anchetat chiar de colegii lui. Şi primeşte, de regulă, cea mai blândă pedeapsă.

Poliţia a deschis dosar penal pentru purtare abuzivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Copilul din Botoșani strâns de gât de învățător a făcut pe el, de frică. Medicii au descoperit că are traumatism cervical