Antena Meniu Search
x

Copil de 1 an şi 5 luni, în stare critică după ce s-a înecat cu un măr, la o creşă din Oradea. Grădiniţa nu ar avea acreditare şi nici autorizaţie

Caz şocant la o creşă din Oradea. Un copil de doar 1 un şi 5 luni este internat la spital după ce s-a înecat cu măr. Grădiniţa privată ar funcţiona fără autorizaţie. 

de Redactia Observator

la 21.01.2024, 11:52

Copil de 1 an şi 5 luni, în stare critică după ce s-a înecat cu un măr, la o creşă din Oradea. Grădiniţa nu ar avea acreditare şi nici autorizaţie
Copil de 1 an şi 5 luni, în stare critică după ce s-a înecat cu un măr, la o creşă din Oradea. Grădiniţa nu ar avea acreditare şi nici autorizaţie - Shutterstock

Incidentul a avut loc joi, în timp ce copilul se afla sub îngrijirea educatoarei la grădiniţa privată din Oradea. Copilaşul de aproape 2 ani mânca o bucată de măr, când aceasta i-a rămas blocată în gât. Copilul a intrat în stop cardio-respirator dar a fost resuscitat cu succes de medici, apoi transportat la spital.

La spital i-a fost îndepărtată bucata de măr din gât, însă copilul rămâne în stare critică la ATI. "S-a reușit extragerea și a rămas internat, dar în stare critică”, a declarat dr. Hadrian Borcea, șeful UPU SMURD Bihor.

Grădiniţa nu are acreditare şi nici autorizaţie

"La data de 19 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor s-au sesizat din oficiu în cauză și efectuează cercetări sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului, urmând ca, în funcție de rezultat, să fie dispuse măsuri legale în consecință", conform IPJ Bihor.

Prognosticul medicilor era rezervat vineri, când copilul era încă intubat. „Semnele vitale s-au mai îmbunătățit în această dimineață, însă prognosticul medical este în continuare rezervat”, a declarat Lisa Crăiuț, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean.

În urmă verificărilor, s-a constatat că unitatea de îngrijire nu este nici acreditată şi nu are nici autorizaţie de funcţionare, nefiind inclusă în lista unităţilor de învăţământ din Bihor. Reprezentanţii creşei nu au oferit niciun punct de vedere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Copil de 1 an şi 5 luni, în stare critică după ce s-a înecat cu un măr, la o creşă din Oradea. Grădiniţa nu ar avea acreditare şi nici autorizaţie