Antena Meniu Search
x

Copil din Suceava muşcat de mâini şi de faţă de un câine abandonat de stăpân

Încă o tragedie putea avea loc în România. Un copil din Suceava a fost muşcat de mâini şi de faţă de un câine abandonat de stăpân.

de Redactia Observator

la 22.03.2023, 16:29

Copil din Suceava muşcat de mâini şi de faţă de un câine abandonat de stăpân - Shutterstock

Proprietarul era un bărbat din judeţul Botoşani, a anunţat, miercuri, primarul Ion Lungu. Potrivit primarului Sucevei, copilul se afla, luni, pe strada Parcului, spre zona de agrement Tătăraşi, când a fost atacat de un câine maidanez, fiind necesară acordarea de îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Copil muşcat de un câine abandonat

 

Câinele a fost capturat ulterior de angajaţi ai Serviciului de ecarisaj al Primăriei Suceava, în baza informaţiilor celor care au fost martori la eveniment, a fost dus la adăpostul din lunca Sucevei, iar în urma scanării cu dispozitivul special de citire al microcipurilor pentru animale, a fost identificat proprietarul acestuia.

"Prin citirea cip-ului a rezultat că proprietarul acelui câine este din comuna Icuşeni, judeţul Botoşani. Am făcut adresă oficială la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani, unde am trecut şi datele de identificare ale proprietarului, să se ia măsurile necesare. Facem eforturi să strângem câinii de pe străzi, iar de la începutul anului până acum am adunat aproape cât am adunat în tot anul 2022, dar, din păcate, realitatea este că în continuare se aduc câini din alte părţi în municipiul Suceava", a spus Lungu, potrivit Agerpres.

Adăpostul de animale din Suceava este la capacitate maximă, iar pe străzi numărul câinilor creşte constant, deşi se capturează mai mult ca înainte. Totodată, adopţiile la nivel local sunt aproape inexistente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Copil din Suceava muşcat de mâini şi de faţă de un câine abandonat de stăpân