Antena Meniu Search
x

Un copil a fugit de la asistentul maternal, de dorul mamei. Băiatul a stat o noapte în pădure

Cosmin S., un băiat de 13 ani aflat în grija unui asistent maternal din comuna Viişoara, judeţul Vaslui, a dispărut marţi, la finalul cursurilor. A fugit de dorul mamei lui, spre satul unde s-a născut.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 07.11.2019, 13:49

Cosmin a fugit de la asistentul maternal, de dorul mamei
Un copil a fugit de la asistentul maternal, de dorul mamei. Băiatul a stat o noapte în pădure - Profi Media / Imagine ilustrativă

Cosmin S., un băiat de 13 ani aflat în grija unui asistent maternal din comuna Viişoara, judeţul Vaslui, a dispărut marţi, la finalul cursurilor. A fugit de dorul mamei lui, spre satul unde s-a născut.

Un băiat de 13 ani, din comuna Viisoara, elev în clasa a VI-a, care este dat în asistenţă maternală de 7 ani, suferă cumplit de dorul mamei sale. 

Cosmin este crescut de asistenţii maternali de la vârsta de 5 ani şi tânjeşte după mama lui, care este din comuna Iana, sat Hălăreşti. 

Femeia l-a dat pe Cosmin la orfelinat de mic, dar băiatul n-a uitat-o. A vrut să plece de mai multe ori la mama lui, în comuna Iana, dar a fost oprti de fiecare dată de asistenţii maternali.

Dar marţi, 5 noiembrie, băiatul a încercat din nou. Când a ieşit de la şcoală nu a mai urcat în microbuzul şcolar cu care făcea naveta din satul Vâltoteşti la Viişoara.

Cosmin a plecat pe jos la mama lui, într-un sat aflat la 100 de kilometri distanţă

Îngrijoraţi, asistenţii maternali au sesizat dispariţia băiatului la Poliţie abia seara, la ora 20.00.

Potrivit jurnaliştilor de la vremeanouă.ro, minorul ar fi încercat să împrumute 100 de lei de la părintele unui coleg, însă pentru că nu a primit bani a decis să plece pe jos în satul mamei biologice, localitate aflată la aproape 100 de kilometri distanţă.  

Poliţiştii valuieni l-au căutat pe băiat toată seara, însă, la lăsarea întunericului, căutările au fost sistate. Le-au reluat a doua zi dimineaţă, pe 6 noiembrie.

Zeci de poliţişti, jandarmi, lucrători ISU şi localnici au "periat" zona în căutarea băiatului. După câteva ore, în jurul orei 12.30, Cosmin a fost găsit între localităţile 1 Decembrie şi Halta Banca. Se îndrepta pe jos spre satul natal. 

El le-a spus poliţiştilor că în timpul nopţii a dormit în pădure, iar dimineaţa când s-a trezit a pornit pe jos spre Iana. Minorul a fost predat celor de la Protecţia Copilului, la un centru în Bârlad, unde va rămâne până la reevaluarea situaţiei şi clarificarea împrejurărilor care au determinat plecarea de acasă a acestuia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Un copil a fugit de la asistentul maternal, de dorul mamei. Băiatul a stat o noapte în pădure