Antena Meniu Search
x

Copil rănit la un loc de joacă din Bumbeşti Jiu. Micuţul de doar 4 ani riscă să rămână orb

Un copil de numai patru ani riscă să-şi piardă vederea după ce s-a lovit într-o ţeavă ruptă a unui leagăn. S-a întâmplat într-un loc de joacă amenajat de primărie, în oraşul Bumbeşti-Jiu. A fost operat, dar are nevoie de un transplant de cornee.

Vezi și

Un copil de numai patru ani riscă să-şi piardă vederea după ce s-a lovit într-o ţeavă ruptă a unui leagăn. S-a întâmplat într-un loc de joacă amenajat de primărie, în oraşul Bumbeşti-Jiu. A fost operat, dar are nevoie de un transplant de cornee. Familia cheamă municipalitatea în instanţă, iar inspectorii de la protecţia consumatorului au închis, după incident, locurile de joacă din oraş.

Copilul de patru ani s-a rănit grav într-un leagăn vechi, rupt şi ruginit. Câteva secunde mama l-a scăpat din ochi, ca să-l supravegheze pe fratele mai mare. Când s-a întors spre el, băieţelul era plin de sânge. 

I s-au acordat micile interventii de urgenta, apoi copilul a fost transferat la Spitalul Judeţean Târgu Jiu, a declarat managerul Spitalului din Bumbeşti-Jiu.

MARIA TUDOR, mama copilului:

În ziua aceea nu s-a gasit niciun anestezist posibil, nu stiu care e explicaţia. 

Copilul a fost operat a doua zi. Ochiul i-a fost salvat. Nu şi vederea. Are nevoie de un transplant de cornee pentru care părinţii lui nu au încă bani. Costă peste 7000 de euro. 

MARIA TUDOR, mama copilului:

Am pus si masina la vanzare, mai avem o locuinta, o garsoniera confort 2, am pus-o si pe aceea la vanzare. 

Familia a făcut plângere la Protecţia Consumatorului şi a dat Primăria în judecată. După incident, toate locurile de joacă din oraş au fost închise şi au intrat în reparaţii. 

Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti-Jiu:

Sunt spaţii de joaca achizitionate de la firme autorizate, cu tot ceea ce trebuie. Daca sunt folosite de oameni care au ca mine, asa, vreo 100 de kilograme, sunt probleme.

Primarul susţine că băieţelul a fost rănit din vina mamei, care nu şi-ar fi supravegheat copiii. 

Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti-Jiu:

Daca ai vazut ca un legan e defect de ce ai lasat, ca parinte, copilul sa foloseasca acel echipament, ca esti responsabil?

Vinovăţiile le va stabili instanţa. Bumbeşti-Jiu nu este singurul oraş unde locurile de joacă au fost închise pentru că sunt periculoase pentru copii. S-a întâmplat şi în Constanţa, dar şi în Capitală. Din păcate, măsurile au fost luate, după ce un copil s-a rănit. În septembrie anul trecut, în sectorul 2 din Bucureşti, o fetiţă a căzut din cauza unei frânghii care i s-a rupt sub picioare. 

Nimeni n-a văzut că întreaga construcţie se clătina de multă vreme, deşi autorităţile au susţinut atunci că au verificat periodic toate locurile de joacă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Copil rănit la un loc de joacă din Bumbeşti Jiu. Micuţul de doar 4 ani riscă să rămână orb