Antena Meniu Search
x

Copil de 14 ani umilit şi ameninţat de foşti colegi de şcoală

În România, umilinţa prin care trec copiii devine un fenomen înspăimântător. Un nou caz şochează. Un băiat de 14 ani a fost agresat de alţi copii într-un mod greu de imaginat. A fost dezbrăcat şi ameninţat de foşti colegi de şcoală.

de Redactia Observator

la 18.02.2019, 22:17

Vezi și

În România, umilinţa prin care trec copiii devine un fenomen înspăimântător. Un nou caz şochează. Un băiat de 14 ani a fost agresat de alţi copii într-un mod greu de imaginat. A fost dezbrăcat şi ameninţat de foşti colegi de şcoală.

Grav este că, zile la rând, filmarea a fost distribuită printre elevi şi părinţi. Şi nimeni nu a reacţionat până astăzi. Nici şcoala, nici autorităţile.

Adus cu forţa într-o clădire părăsită, copilul de 14 ani este obligat să se dezbrace. Cei doi agresori îl ameninţă şi îi cer să nu îşi folosească mâinile pentru a se acoperi.

Umilinţa adolescentului este motiv de râs pentru ceilalţi băieţi. Scena a avut loc anul trecut, dar imaginile au fost recent postate pe o reţea de socializare. Au circulat printre adolescenţi până când un părinte le-a văzut. 

Poliţiştii sunt şi ei în faţa unui caz şocant. Au decis să se sesizeze din oficiu, iar agresorii - foşti colegi de şcoală cu victima lor - au fost identificaţi şi duşi la audieri. Unul are 15 ani, celălalt 16 şi pot răspunde penal pentru faptele lor. 

Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Brașov: Până la acest moment au fost identificaţi atât autorii faptei, cât şi persoana vătămată. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violare a vieţii private, ameninţare precum şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Băiatul umilit este crescut doar de bunică şi de mamă, tatăl lui lucrează în străinătate. Specialiştii le cer părinţilor să fie atenţi la toate schimbările copiilor. Sunt lucruri pe care mulţi le ascund părinţilor. Există însă semne care ar trebui să le ridice acestora semne de întrebare.

Mihalea Tone, psiholog: După evenimente traumatizante, copiii, de regulă, se închid în sine. Nu mai comunică. Refuză comunicarea, se retrag. De asemenea, pot ei înşişi recurge la acte de violenţă. Traumele pot fi multiple şi în primul rând vizează stima de sine. Stima de sine poate fi serios afectată.

Studiile arată că, în România, un copil din 4 este umilit sau bătut de colegi. Mai mult, 70% dintre copii au fost cel puţin odată martorii unei astfel de scene. 

Pentru lipsire de libertate, cei doi adolescenţi riscă o pedeapsă cu închisoarea între trei şi zece ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Copil de 14 ani umilit şi ameninţat de foşti colegi de şcoală