Antena Meniu Search
x

Cornuleţe FRAGEDE CU MAGIUN! Reţeta copilăriei, cu Anca Lungu

Astăzi, vă prezentăm o reţetă de suflet a Prinţesei Polonic. Ei bine, aceste cornuleţe vin tocmai din caietul magic al bunicii Ancăi

Astăzi, vă prezentăm o reţetă de suflet a Prinţesei Polonic. Ei bine, aceste cornuleţe vin tocmai din caietul magic al bunicii Ancăi

Ingrediente:

- 200g unt la temperatura camerei

- 100g smântână sau iaurt

- un ou

- 8 linguri de zahăr pudră

- 450g făină cernută

- o lingură de praf de copt

- jumătate de linguriţă de sare

- 100g de magiun

Frecaţi bine de tot untul cu 4 linguri de zahăr pudră, încorporaţi smântâna şi oul, apoi treptat făina, sarea şi praful de copt. Veţi obţine un aluat fraged şi uşor de modelat. Înfăşaţi-l în folie alimentară şi uitaţi-l o oră la frigider. Între timp, aşterneţi o tavă cu hârtie de copt şi încingeţi cuptorul la 180 de grade. Întindeţi aluatul într-un strat subţire şi tăiaţi-l astfel încât să obţineţi triunghiuri. Binecuvântaţi cu câte o linguriţă de magiun fiecare bucăţică de aluat fraged şi apoi rulaţi bucăţile, astfel încât să obţineţi cornuleţe.

Aşezaţi prăjituricile confortabil în tavă şi băgaţi-le la cuptor pentru 20 de minute. După ce se răcesc, tăvăliţi-le ca pe nişte copii răsfăţaţi în cele 4 linguri de zahăr pudră rămase.

Sursă: PRINŢESA POLONIC

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cornuleţe FRAGEDE CU MAGIUN! Reţeta copilăriei, cu Anca Lungu