Antena Meniu Search
x

Cozi de kilometri la Catedrala Mântuirii Neamului, pe un ger năprasnic

Iarna grea nu i-a descurajat pe credincioşii care s-au aşezat răbdători la coadă, în a patra zi de pelerinaj la Catedrala Mântuirii Neamului. Au aşteptat în ger cu orele, ca să se roage la racla cu moaştele Sfântului Andrei.

Vezi și

Iarna grea nu i-a descurajat pe credincioşii care s-au aşezat răbdători la coadă, în a patra zi de pelerinaj la Catedrala Mântuirii Neamului. Au aşteptat în ger cu orele, ca să se roage la racla cu moaştele Sfântului Andrei. Neclintiţi în credinţă au fost şi pelerinii de la Mănăstirea Prislop, unde, la 29 de ani de la moartea părintelui Arsenia Boca, creştinii au mers să-l comemoreze.

Pe un frig năprasnic, în ninsoare, mii de credincioşi au făcut şir pe kilometri întregi în jurul Catedralei Neamului. Au venit de departe să vadă cel mai mare lăcaş de rugăciune din ţară. Dar şi să se închine la moaştele Sfântului Andrei, prăznuit peste două zile.

Cinstita mână a Sfântului Apostol Andrei a fost adusă vineri la București, pentru inaugurarea Catedralei. Racla va rămâne acolo până luni dimineață, pentru toţi cei care vor să i se închine.

La sute de kilometri depărtare, pe un ger la fel de tăios, alţi credincioşi s-au înghesuit cu miile în curtea Mănăstirii Prislop. Autocarele pline de pelerini au stat la cozi kilometri întregi.

Îngheţaţi, dar mânaţi de credinţă, oamenii au urcat dealul Prislopului, fiecare pentru câte un motiv.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Părintele Arsenie Boca s-a stins la Sinaia în urmă cu 29 de ani. Dorinţa sa a fost să fie înmormântat la Mănăstirea Prislop, al cărei stareţ a fost înainte să fie închis de autorităţile comuniste. De atunci, mormântul lui a devenit loc de pelerinaj pentru creştinii care i-au admirat credinţa.

Numit şi Sfântul Ardealului, părintele Arsenie Boca ar putea fi canonizat de Biserica Ortodoxă Română.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cozi de kilometri la Catedrala Mântuirii Neamului, pe un ger năprasnic