Antena Meniu Search
x

Cristian Pomohaci a fost CATERISIT! Decizia Consitoriului este DEFINITIVĂ şi IREVOCABILĂ: "Sarcina preoției este prea grea pentru el"

Cristian Pomohaci a fost CATERISIT! Decizia Consitoriului este DEFINITIVĂ şi IREVOCABILĂ: "Sarcina preoției este prea grea pentru el"

Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului a dat verdictul în cazul fostului preot Cristian Dorin Pomohaci.

Pe baza abaterilor canonice reținute și a mărturiilor aduse în apărare, Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului a rejudecat cazul disciplinar, în prezența fostului preot Cristian Dorin Pomohaci, care a ales să se apere singur în fața instanței bisericești, și a hotărât:

Modifică Hotărârea nr.2/27 iulie 2017 a Consistoriului eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, cg. Art. 155 (1) lit.c din Regulamentul autorităților canonice disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române;

Aplică fostului preot Cristian Dorin Pomohaci sancțiunea: „DEPUNEREA (DESTITUIREA) DIN SLUJIREA CLERICALĂ” (pierderea dreptului de a săvârși lucrări sfinte, de a purta ținuta clericală și de a se împărtăși în altar; cel destituit nu mai este cleric, ci are statut de teolog laic, cu posibilitatea de a desfășura activități social-filantropice, culturale, educaționale sau de a fi cântăreț, după caz; activitatea și conduita sa vor fi evaluate anual de Chiriarh), art. 4 (q) din Regulament.

Hotărârea Consistoriului Mitropolitan este definitivă și irevocabilă (fără drept de recurs) (cf. art. 55, pct. 2 din Regulament).

Consistoriul Mitropolitan a constatat că sarcina preoției, cu toate exigențele ei morale, dogmatice și canonice, este prea greu de purtat pentru Cristian Dorin Pomohaci. De aceea, pentru a-i acorda totala libertate de manifestare în afara ierarhiei bisericești de drept divin și a-și putea soluționa problemele juridice din instanțele civile, fără implicarea Bisericii, Consistoriul Mitropolitan l-a degrevat de marea responsabilitate a preoției, trecându-l în rândul teologilor laici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cristian Pomohaci a fost CATERISIT! Decizia Consitoriului este DEFINITIVĂ şi IREVOCABILĂ: "Sarcina preoției este prea grea pentru el"