Antena Meniu Search
x

Lacrimi pentru Regele Mihai. Sute de bucureşteni au întâmpinat cortegiul funerar al Majestăţii Sale

Sute de bucureşteni şi-au luat rămas bun de la ultimul monarh al României. Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus în Sala Tronului de la Palatul Regal.

Vezi și

Au adus flori şi lumânări şi şi-au luat rămas bun de la ultimul monarh al României. Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus în Sala Tronului de la Palatul Regal, acolo unde, în urmă cu 77 de ani, era uns cu Sfântul şi Marele Mir ca Rege al românilor.

În ropote de aplauze, Regele Mihai a trecut, aseară, pentru ultima dată pe sub Arcul de Triumf. 

În semn de respect pentru Majestatea Sa, toate luminiţele de sărbători au fost stinse pe întreg traseul cortegiului. 

La Palat, ultimul monarh al României a fost întâmpinat de peste 1.000 de oameni, care i-au scandat numele.

O coadă uriaşă s-a format la intrarea în Palatul Regal de aici, de pe Calea Victoriei. Oamenii au în mână flori, lumânări şi au venit să-şi ia rămas bun de la Majestatea Sa Regele Mihai.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui a fost purtat pe braţe până în Sala Tronului, acolo unde, în 1940, la 19 ani, Majestatea Sa depunea jurământul de monarh în faţa Patriarhului Nicodim. 

După o ceremonie privată, la ora 21, primii bucureşteni au intrat în Palat. 

Este a doua oară când Sala Tronului este folosită pentru funeraliile unui monarh. Publicul are acces aici, la Majestatea Sa, până vineri, la ora 22. 

Sute de oameni au trecut pe la catafalc şi au plecat capul, emoţionaţi, în faţa sicriului peste care era aşezată coroana de oţel a regilor României. Printre cei care s-au recules la căpătâiul regelui Mihai au fost prinţul Paul şi prinţesa Lia, dar şi filosoful Mihai Şora.

Porţile Palatului s-au închis la miezul nopţii. Ele vor fi redeschise publicului astăzi şi mâine, între orele 8 dimineaţa şi 10 seara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Lacrimi pentru Regele Mihai. Sute de bucureşteni au întâmpinat cortegiul funerar al Majestăţii Sale