Antena Meniu Search
x

Culisele istoriei COMUNISMULUI! BOALA SECRETĂ de care suferea Nicolae Ceauşescu

Tovarăşul Nicolae Ceauşescu nu a dus, din puncte de vedere medical, o viaţă uşoară, în ciuda averii şi relaţiilor pe care le avea

de Diana Juncu

la 28.10.2014, 12:26

Tovarăşul Nicolae Ceauşescu nu a dus, din puncte de vedere medical, o viaţă uşoară, în ciuda averii şi relaţiilor pe care le avea

Pe lângă scleroza din ultimii ani de viaţă, fostul dictator suferea de două afecţiuni rare. Una dintre ele - diverticuloza colonica. O spune chiar medicul care s-a ocupat de el, Alexandru Oproiu.

"A făcut colonoscopie şi a stat fără anestezie. S-a făcut consult şi s-a hotărât să se facă aceasta colonoscopie. L-am consultat la Spitalul Elias, iar conoloscopia a fost făcută acasă. Avea încredere în medicină românească, nu se ducea afară", a spus medicul.

Intervenţia s-a realizat la vila lui Ceauşescu din Primăverii, unde a fost adusă aparatura de la Fundeni. La intervenţie a asistat doar profesorul Eugeniu Proca, ministrul Sănătăţii, în acea perioadă. Manevra avea riscuri foarte mari, în condiţiile tehnologice din perioada respectivă, fiind posibilă perforaţia colonului.

O altă boala pe care tovarăşul încerca să o ţină ascunsă a fost una care îi provoca des stări de leşin. De data aceasta, Ceauşescu a apelat la medicii chinezi, care încercau să îl trateze cu un medicament obţinut din viermi de mătase.

Aşa cum era de aşteptat, tuturor persoanelor din jurul lui le era interzis să vorbească despre ceea ce se întâmpla cu "stâlpul" României Socialiste.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Culisele istoriei COMUNISMULUI! BOALA SECRETĂ de care suferea Nicolae Ceauşescu