Antena Meniu Search
x

Video Cum au fost păcăliţi mii de bucureşteni în cea mai mare piaţă din România. Ce au primit în schimbul fructelor şi legumelor "proaspete"

Mii de bucureşteni au fost păcăliţi în cea mai mare piaţă din ţară. Au cumpărat fructe şi legume... de la falşi producători, care au cultivat suprafeţe mici, doar ca să obţină certificate de la primărie. În realitate, marfa era adusă din alte pieţe sau chiar din import. Totul a fost descoperit de Protecţia Consumatorilor, care nu poate face însă mare lucru în aceste cazuri.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 18.08.2022, 19:41

Vezi și

Pe imagini sunt aşa-zişi producători de legume din Sineşti, judeţul Ialomiţa. Îşi vindeau marfa în Piaţa Obor din Capitală, acolo unde au prezentat şi atestate de producători. Documentele erau reale, dar legumele nu erau cultivate pe terenul lor. Oamenii recunosc până la urmă că pun pe tarabă marfă cumpărată de pe la târguri sau din depozite.

"Foarte mulţi dintre pretinşii producători nu mai au acasă niciun răsat de legume şi niciun pom fructifer. Pe tarabe sunt mai multe produse venite din import", a declarat Horia Constantinescu, preşedinte ANPC. Am fost şi noi în localitatea Sineşti, să cerem explicaţii de la administraţia locală, care emite astfel de acte doveditoare.

Autorităţile au mâinile legate în aceste cazuri. Nici măcar Ministerul Agriculturii nu poate controla ce se vinde în pieţe. Poliţia Locală ar putea să dea amenzi, însă nu are cum să verifice dacă vânzătorii au cules marfa de la adresa de pe certificat sau au cumpărat-o. O urmare a avut totuşi acţiunea inspectorilor de la Protecţia Consumatorilor. În urma verificărilor făcute de inspectorii ANPC, falşii producători de la Piaţa Obor din Capitală nu au mai venit aici pentru a-şi vinde marfa. Nu sunt însă singurii care fac acest lucru. Şi nu numai în Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cum au fost păcăliţi mii de bucureşteni în cea mai mare piaţă din România. Ce au primit în schimbul fructelor şi legumelor "proaspete"