Antena Meniu Search
x

Video Cum avem grijă de minte şi suflet? Cel mai bun neourchirurg din Europa, un expert în parenting şi un călugăr de pe Muntele Ahtos au oferit sfaturi la "Fain şi simplu"

Sănătatea mintală şi grija faţă de suflet sunt imperative în lumea de astăzi, cred că suntem cu toţii de acord. Sunt şi temele care au strâns sute de oameni, în sala Ateneului Român, unde Mihai Morar i-a provocat pe invitaţii săi să discute despre viaţa trăită în armonie. Leon Dănăilă, neurochirurgul inclus în topul celor 500 de genii ale secolului, Urania Cremene, specialist in parenting, şi Părintele Pimen Vlad, de pe Muntele Athos au vorbit publicului despre cum poţi trăi fain şi simplu.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 27.02.2024, 13:24

Vezi și

De pe scena Ateneului Român, în faţa a sute de oameni, cel mai bun neurochirurg din Europa, Leon Dănilă, împărtăşeşte secretele unui creier sănătos şi ale unei vieţi fericite. "Dacă duci un regim de viaţă cu activitate fizică corespunzătoare, dar dacă nu ai succes, dacă nu ai satisfacţii în activitatea de zi cu zi, să ştiţi că creierul se deteriorează şi organismul întreg se deteriorează. Succesele şi satisfacţiile au un rol foarte important", a declarat profesorul Leon Dănăilă.

Următoarea conferinţă Fain şi Simplu va avea loc pe 9 martie, la Oradea

La fel de importantă este şi familia, completează cel mai bun expert în parenting din România. Urania Cremene crede că secretul unei vieţi împlinite este echilibrul în relaţia părinte-copil. "I-am încurajat pe părinţi nu să pună piedici copiilor, că piedici ne oferă viaţa suficiente, ci să fie lângă ei şi atunci când se întâmplă şi durerea, şi greşeala, şi o notă mai slabă. Toată căutarea noastră de a-i ţine într o stare de fericire duce la şi mai multă fragilitate", a declarat Urania Cremene, expert în parenting. Şi pentru că liniştea interioară nu există în lipsa rugăciunii, părintele Pimen Vlad, care de 30 de ani slujeşte pe Muntele Athos, ştie cum ne putem îngriji sufletul, într-o lume a exceselor. "Omul care are înăuntrul lui liniştea, pacea, e fericit! Începi cu Dumnezeu, nu începi să înjuri că nu e căldura cum trebuie, nevasta nu ştiu ce mi-a zis. Nu, deci Slavă ţie, Doamne, îţi mulţumesc că m-am trezit azi, că mulţi nu s-au trezit!", a declarat părintele Vlad Pimen.

"Exerciţiul pe care îl facem la Fain Şi Simplu e să venim, să stăm câteva ore, să ştim să ascultăm, e deja un exerciţiu care ne face supereroi În zilele noastre, să stai cu tine, câteva ore", a declarat Mihai Morar, organizator "Fain şi simplu". Următoarea conferinţă Fain şi Simplu va avea loc pe 9 martie, la Oradea. Atunci Mihai Morar va aborda alături de invitaţii săi tema feminităţii în lumea modernă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cum avem grijă de minte şi suflet? Cel mai bun neourchirurg din Europa, un expert în parenting şi un călugăr de pe Muntele Ahtos au oferit sfaturi la "Fain şi simplu"