Antena Meniu Search
x

Cum reacţionează organismul atunci când bei sucuri fără zahăr

Cercetătorii au descoperit lucruri inedite despre sucurile fără zahăr. Aceştia au observat că astfel de băuturi nu produc dependenţă.

 Cercetătorii au descoperit lucruri inedite despre sucurile fără zahăr. Aceştia au observat că astfel de băuturi nu produc dependenţă. Totuşi, reacţia organismului nostru este mult mai interesantă.

Mai exact, sucul care conţine zahăr va stimula receptorii de dopamină din creier. Aceştia vor declanşa o senzaţie de plăcere şi dorinţa de a consuma în continuare produsul.

Acest lucru nu se întâmplă atunci când bem un suc dietetic. Deşi aceste băuturi au îndulcitori artificiali, cum este aspartamul, creierul nostru nu este păcălit şi nu reacţionează.

Pentru că s-a observant că bem suc din placer şi nu de sete, cercetătorii au realizat un expriment pe cobia. Astfe, aceştia au stimulat animalele cu lumină pentru a li se activa receptorii de dopamină în timp ce beau apă. Cu toate că apa nu era dulce, cobaii o consumau în cantităţi exagerate. Ulterior, când au fost puşi să aleagă între apă şi zahăr, cobaii au ales apa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Cum reacţionează organismul atunci când bei sucuri fără zahăr