Antena Meniu Search
x

Video Curmale dobrogene sau bananele nordului, la Sărbătoarea Recoltei de la Facultatea de Horticultură

Toamna se numără recoltele. Iar producătorii se laudă în aceste an nu doar cu fructe şi legume româneşti, ci şi cu unele exotice, precum curmale dobrogene sau bananele nordului. Puteţi degusta totul la târgul de la Facultatea de Horticultură, deschis în acest weekend. 

de Florina Ilicea

la 10.10.2022, 18:17

Vezi și

În coșurile producătorilor români stă o recoltă bogată: mere, pere, prune, nuci dar şi fructe exotice: kiwi, asimina sau bananele nordului cum mai sunt numite, şi jujube - curmalele dobrogene. Iar produsul vedetă al târgului mai ales pentru copii este desigur îngheţata. O doctorandă la agronomie a făcut combinaţii neobişnuite precum asmina cu cătină sau asmina cu kiwi.  

Gabriela Stan, doctorandă Horticultură: Tuturor ne place îngheţata şi am zis, fiind naturale, fără conservanţi şi nimic în plus că e o idee bună mai ales pentru copii şi cei care au anumite probleme. Au foarte multe vitamine.

Ziua recotei nu putea fi sărbătorită fără must sau vin

Răzvan Teodorescu, rector USAMV: Ne dorim să introducem, odată cu schimbările climatice, să introducem şi în România specii exotice. Şi aici avem mai multe, colegii noştri de la horticultură se ocupă de aceste cercetări. Avem banana nordului, avem curmalul chinezesc. Pentru zona de Sud, în principal, pentru că acolo sunt condiţiile cele mai favorabile.

Sărbătoarea recoltei ţine tot weekendul la Facultatea de Horticultură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Curmale dobrogene sau bananele nordului, la Sărbătoarea Recoltei de la Facultatea de Horticultură