Antena Meniu Search
x

Video Cursă contracronometru pentru un băieţel din Serbia. Intervenţia promptă a medicilor români i-a salvat viaţa

Viaţa unui copil din Serbia a fost salvată de medicii de la Spitalul Victor Babeș din Timişoara. Copilul diagnosticat cu botulism avea nevoie disperată de tratament, iar serul salvator nu exista la niciun spital din Belgrad. În momentul în care s-a cerut ajutor internațional, cel mai rapid răspuns a venit din orașul de pe Bega care a trimis imediat serul.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 17.03.2022, 17:31

Vezi și

După ce băiatul a ajuns la spitalul din Belgrad a început o cursă contracronometru pentru găsirea serului antibotulinic care îl putea salva. În Serbia nu există nici măcar o doză din acest ser, astfel că s-a cerut de urgenţă ajutor internaţional prin intermediul Ministerului Sănătăţii din Serbia. Mesajul a ajuns la Spitalul "Victor Babeş" din Timişoara, iar din acel moment nu s-a mai pierdut nicio secundă. Medicii şi farmaciştii s-au mobilizat rapid şi în scurt de la primirea solicitării, un flacon din acest ser a fost trimis spre graniţa româno-sârbă cu un echipaj ISU.

Serul a fost păstrat la temperatură scăzută pe tot parcursul drumului, conform procedurilor. La punctul de trecere al frontierei de la Moraviţa, serulul antibotulinic a fost predat medicului sârb care a făcut solicitarea şi care a venit special în vamă, alături de tatăl copilului, pentru a prelua coletul. Două ore a mai durat până când serul a fost inoculat băiatului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Cursă contracronometru pentru un băieţel din Serbia. Intervenţia promptă a medicilor români i-a salvat viaţa