Antena Meniu Search
x

Video Curse inedite de cai, la Hipodromul din Ploieşti. Premiul a fost de 25.000 de lei

Curse inedite de cai au avut loc, în weekend, la Hipodromul din Ploieşti. Exemplare de cabaline rar întâlnite, între care şi cai pur-sânge arab s-au întrecut într-o cursă internaţională, unde cel mai mare premiu la galop...a fost de 25.000 de lei. Şi în județul Harghita sute de tineri au participat la un concurs spectaculos de echitaţie.

de Sorin Tanţoş

la 24.07.2023, 09:01

Vezi și

Sute de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 16 ani au participat la un concurs de sărituri peste obstacole, organizat în Șoimușu Mic, din judeţul Harghita. "Participă cam 6 cluburi astăzi, cu 60 de starturi şi preponderent cu vârsta începând de la 7 ani", a declarat Klara Szabo, organizator. Cei veniţi să se bucure de concurs au avut ocazia să guste şi din preparate tradiţionale, gătite cu drag de bucătari locali.

Pe Hipodromul din Ploieşti s-au organizat mai multe curse internaţionale de trap şi galop, prin intermediul programului internațional Wathba Stallions Cup. La start s-au aliniat cai de pur sânge arab. "Este o cursă internaţională, care se desfăşoară în mai multe ţări, e continente, având o diversitate culturală foarte buna. Premiul este destul de substanţial pentru România, 5.000 de euro. Este cel mai mare premiu pe galop la ora actuală", a declarat Viorel Dabija, preşedintele Federaţiei Hipice Române.

Turiştii veniţi la concurs au rămas fascinaţi de frumuseţea cailor. "Foarte frumoşi caii. Foarte bine antrenaţi. O cursă frumoasă şi ne-am dori mai multe curse de acest nivel competitiv", a declarat Elena Haisen. "Cursa mi s-a părut foarte interesantă. M-au pasionat caii de când eram mică. Aveam câţiva cai şi veneam mereu la hipodrom când eram mică", a declarat Mara Enache. "Este cel mai bun cal de 4 ani din hipodrom care are o valoare de unu 17 făcută de fiul meu la autostart. Şi cea mai bună valoare din toate timpurile", a declarat Cristian Slate, jokey. Cei mai buni jokey au ridicat, la final, cupa victoriei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Curse inedite de cai, la Hipodromul din Ploieşti. Premiul a fost de 25.000 de lei