Antena Meniu Search
x

Video "Cursuri" de grădinărit. Elevii unei şcoli din Braşov învaţă cum să-și cultive propria grădină cu legume: investiţia a costat 9.000 de lei

Elevii unei școli generale din județul Brașov învață la ore cum să își cultive și să îngrijească propriile grădini cu legume. Mai mult, au construit un solar ecologic în care cresc legume bio. Totul se întâmplă la Școala Generală din comuna Recea, județul Brașov.

de Redactia Observator

la 13.05.2023, 09:08

Vezi și

Fiecare clasă din ciclu gimnazial are o parcelă, unde elevii au pus legume dintre cele mai diverse. Elevii din Recea au chiar şi un solar ecologic, pe structură de lemn, cu pereţi din sticle de plastic, reciclate. Peste două mii, până acum. Sera are stație de compost, instalație solară pentru irigat și sistem de atragere a insectelor, pentru polenizare.

Întreaga investiție în cercul de grădinărit de la Recea a fost de 9.000 de lei

"În interiorul serei deja avem răsaduri, roşii. Totul este bio. Folosim îngrăsământ bio, sistemul de care şi el e cu programalr solar. Am reuşit să implicăm întreaga comunitate. Deja copii de la părinţi strângem peturi. Tot ceea ce se consumă în casă nu se mai aruncă nici măcar la selectiv, ci le aduc spre şcoală, iar noi le refolosim", a declarat Nelu Avram, profesor coordonator şi director al şcolii.

"Acuma mai nou de când au început aici la şcoală să facă protectul asta minunat şi acasă le văd foarte implicate. Adică hai mami că noi ştim, ne-a învăţat doamna profesoara, ne-a învăţat domnul profesor. Chiar e super ok mi se pare", spune mama unuia dintre elevi. Întreaga investiție în cercul de grădinărit de la Recea a fost de 9.000 de lei, bani obținuți printr-un proiect cu finanțare privată nerambursabilă. Planurile pentru curtea şcolii sunt şi mai mari: amfiteatru verde, cu spații de lectură în aer liber, la umbra a 50 de sălcii plantare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » "Cursuri" de grădinărit. Elevii unei şcoli din Braşov învaţă cum să-și cultive propria grădină cu legume: investiţia a costat 9.000 de lei