Antena Meniu Search
x

Cutremur major în România, de 4,6 pe Scara Richter! Seismul s-a resimţit puternic şi în Bucureşti

Un cutremur puternic s-a produs în România, în urmă cu puţin timp. Seismul a avut magnitudinea de 4,6 pe scara Richter şi a fost resimţit puternic în Bucureşti.

Un cutremur puternic s-a produs în România, în urmă cu puţin timp. Seismul a avut magnitudinea de 4,6 pe scara Richter şi a fost resimţit puternic în Bucureşti.

Potrivit INFP, cutremurul s-a produs în Vrancea, la ora 12.24, la adâncimea de 139 de kilometri. 

Cele mai apropiate oraşe de epicentru au fost: Nehoiu (41km), Covasna (45km), Slănic-Moldova (52km), Târgu Secuiesc (55km) şi Odobești (56km).

Cutremurul s-a produs în Vrancea, la ora 12.24, la adâncimea de 140 de kilometri

Intensitatea cutremurului în zona epicentrala a fost de III grad(e) Mercalli.

Este cel mai puternic seism înregistrat de la începutul acestui an, fiind resimţit şi la Bucureşti.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că până în acest moment nu s-au înregistrat apeluri sau alte informaţii privind posibile pagube şi că se fac în continuare verificări.

Anul trecut, în România, cel mai mare seism a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, la ora 17:08, şi a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, seismul fiind resimţit şi la Bucureşti.

Cele mai puternice cutremure produse în România în ultimii 27 ani au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 grade pe scara Richter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Cutremur major în România, de 4,6 pe Scara Richter! Seismul s-a resimţit puternic şi în Bucureşti