Antena Meniu Search
x

Se intensifică activitatea seismică în Vrancea: Trei CUTREMURE de mică adâncime, în ultimele 24 de ore. Anunţul făcut de seismologi

Trei cutremure au avut loc într-o singură zi în România, anunţă Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). 

Trei cutremure au avut loc într-o singură zi în România, anunţă Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). 

Potrivit seismologilor, un cutremur crustal cu magnitudinea de 3,0 grade s-a produs in seara zilei de miercuri, 1 martie, in regiunea Vrancea/Nord-Estul Munteniei, judetul Buzau. Seismul a avut loc la ora locala 22h11min47sec (20h11min47sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in Nord-Estul Munteniei, la Sud-Vest de BALTA ALBA, judetul Buzau (45,24 grade latitudine Nordica, 27,20 grade longitudine Estica).

Seismul s-a produs la adancimea de 8,3 km.

In ultimele 24 de ore, s-a inregistrat o crestere a activitatii seismice de tip crustal in Vrancea, cu surse in zone adiacente celor in care se produc cutremurele adanci. Astfel, s-au inregistrat mai multe seisme cu magnitudini de pana la 2,4 grade in subzona RAMNICU SARAT-SIHLEA, cu focare la adancimi intre 17-22 km. 

Un alt cutremur crustal, cu magnitudinea de 1,9-2,0 grade, s-a produs dupa-amiaza in zona VRANCIOAIA din Muntii Vrancei. Spre seara s-au produs alte miscari seismice in Nord-Estul Munteniei, zona BALTA ALBA, judetul Buzau, incluzand un cutremur cu magnitudinea de 2,3 grade produs la ora locala 17h16min47sec.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Se intensifică activitatea seismică în Vrancea: Trei CUTREMURE de mică adâncime, în ultimele 24 de ore. Anunţul făcut de seismologi