Antena Meniu Search
x

Dan parcă și-a căutat moartea: l-a urmărit cu mașina prin Sibiu pe ucigașul lui, până în fața casei acestuia

Dan parcă și-a căutat moartea: l-a urmărit cu mașina prin Sibiu pe ucigașul lui, până în fața casei acestuia. Criminalul l-a lovit pe stradă, cu cuțitul, apoi a fugit.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 11.09.2020, 07:49

  • Tânărul ucis avea 28 de ani și era tatăl a doi băieței.
  • Criminalul era în arest la domiciliu, nu avea voie să iasă din casă.

Un tânăr de 28 de ani din Sibiu a fost ucis miercuri spre joi noaptea în oraș, cu o singură lovitură de cuțit, de un alt tânăr care era ân arest la domiciliu, dar care a plecat de acasă pentru a se întâlni cu victima lui.

Filmul crimei a fost făcut public de procurorii care anchetează cazul și care au propus arestarea preventivă a criminalului.

Crima a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, în cartierul Terezian din Sibiu. Din cercetările efectuate de către procurori, s-a reţinut faptul că între victimă și agresor exista un conflict mai vechi. Dan S. era tatăl a doi băieței și a murit după ce a fost înjunghia to singură dată.

Potrivit procurorilor sibieni, victima se afla pe terasa unui bar din oraș, alături de mai multe persoane, unde consuma băuturi alcoolice. La un moment dat, în zonă a apărut un alt bărbat, cel care, două ore mai târziu, avea să-l omoare.

Pe acelaşi subiect

"În fapt s-a reţinut că în noaptea de 09/10.09.2020 victima S.M.D. (în vârstă de  28 ani, născut şi domiciliat în judeţul Sibiu), împreună cu alte persoane, se aflau pe terasa unui bar din cartierul Terezian, unde consumau băuturi alcoolice. În jurul orei 01:00 prin fața barului a trecut autoturismul marca Opel Corsa, condus de o persoană de sex masculin în care se afla  inculpatul  A.R.G., autoturismul a încetinit, iar între victimă  și inculpatul A.R.G. (în vârstă de  25 ani, născut şi domiciliat în judeţul Sibiu), a existat un schimb de replici, cei doi având un conflict mai vechi.", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

După schimbul de replici, agresorul a plecat. O oră mai târziu, victima s-a ridicat de la masă și s-a urcat într-un autoturism. L-a observat pe inculpat, l-a urmărit, iar la un moment dat, chiar în apropierea casei acestuia, s-au oprit.

"Autoturismul a plecat, iar ulterior, în jurul orei 02:00 victima, împreună cu alte trei persoane s-au deplasat cu autoturismul BMW spre str. Daliei, victima S.M.D. a observat autoturismul Opel Corsa care a virat pe aceasta stradă și i-a spus şoferului  BMW-ului să meargă după el.

După aproximativ 30 de metri, respectiv aproape de intersecția străzilor Daliei și Crăițelor, unde era și domiciliul inculpatului, mașinile au oprit. Victima şi inculpatul A.R.G au coborât din mașini, între aceștia având loc un schimb de replici și o îmbrânceală. Inculpatul, având un cuțit asupra sa a înjunghiat victima S.M.D. în zona inimii, acesta a mai făcut câțiva pași și s-a prăbușit la pământ, decedând în scurt timp.", se mai arată în comunicat.

Cuţitul a fost aruncat ulterior de pe podul peste pârâul Argintului de unde a fost  recuperat de organele de cercetare penală. Procurorii spun că autorul crimei se afla în stare de recidivă postexecutorie.

Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 10.09.2020 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea inculpatului A.R.G, pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, urmând a se înainta judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu referat cu propunere de arestare preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Dan parcă și-a căutat moartea: l-a urmărit cu mașina prin Sibiu pe ucigașul lui, până în fața casei acestuia