Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Daniela, inspector de religie şi profesor cu har: "Mi-e foarte drag să fiu între copii și între tineri. Iubesc profesia mea"

A mai rămas puţin până când vom afla cine sunt cei trei câştigători ai concursului naţional "Liga Profesorilor Excepţionali". Până pe 18 iulie puteţi vota profesorii favoriţi, selectaţi din sutele de propuneri de către comisia desemnată de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Astăzi o vom cunoaşte pe Daniela Ceredeev. În calitate de inspector școlar, este mereu prezentă între copii și colegi, mobilizând resurse pentru a face bine. Puteţi să o susţineţi dacă intraţi pe vot.fundaţiadanvoiculescu.ro.

de Redactia Observator

la 10.07.2024 , 08:32

Meseria de dascăl nu se oprește niciodată, iar energia pentru a merge mai departe și a împăți harul cunoașterii vine de la dragostea pentru copii. Cel puţin aşa lasă impresia întâlnirea cu Daniela Ceredeev. "Nu-mi pot vedea cariera și viața fără voluntariat și fără a face lucrurile în felul acesta. Mi-e foarte drag să fiu între copii și între tineri. Iubesc profesia mea și voluntariatul mi-a dat o anume formă de libertate. M-a ajutat să ajungă acolo unde n-aș fi crezut că se poate", a declarat Daniela Ceredeev, profesoară.

Literatură, istorie, religie, limbi străine, toate sunt contopite în lecții predate prin joacă

Inspectoarea de religie a reușit în ultimii ani să pună pe picioare un nou proiect și anume al școlilor de vară. "E un program estival de școli de vară în întreg județul Suceava. Estimăm, pe baza înscrierilor de până la această dată, să trecem de 60 de astfel de școli de vară și am numit-o Academie a Copiilor Cristos, Bucuria mea", a declarat Daniela Ceredeev, profesoară. Aici predarea se face prin metode diferite față de cele clasice din curricula, folosindu-se mai mult joacă pentru a trezi imaginația și creativitatea copiilor, care apoi descoperă lecția dintr-un alt punct de vedere.  

Vezi și

"Sunt activități de învățare altfel. Copiii vin într-adevăr, cum ați văzut, de la cei de clasă pregătitoare până la cei de clasa a 8-a avem bucuria să regăsim în școlile noastre de vară și foștii absolvenți. Daniela Ceredeev e nelipsită de la activitățile școlilor de vară, pentru că nu doar le organizează, ci vine și face activități de fiecare dată cu copiii", a declarat Loredana-Elena Dura, director Școala Gimnazială Berchisești. Literatură, istorie, religie, limbi străine, toate sunt contopite în lecții predate prin joacă, iar copii vin cu drag să se întâlnească cu Daniela Ceredeev.

"Suntem prima școală de duminică înființată la nivelul paroriei noastre. Colaborare cu Școala Gimnazială numărul unu din Bogdănești. Colaborarea cu doamna Daniela Ceredeev este una intensă pentru că doamna iubește foarte mult copiii și activitățile cu ei și pentru ei. Este un om al școlii, un dascăl desăvârșit și nu numai", a declarat Maricel Ursuțu, preot în parohia Bogdănești. Titlul de "Profesorul preuniversitar al anului 2011" este doar una dintre numeroasele recunoașteri primite pentru munca excepțională a Danielei Ceredeev.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Daniela, inspector de religie şi profesor cu har: "Mi-e foarte drag să fiu între copii și între tineri. Iubesc profesia mea"