Antena Meniu Search
x

"Dânsul a venit după mine şi mi-a pus mâna pe sân". Profesor de la Facultatea de Construcţii din Braşov, acuzat de hărţuire sexuală de către studente

Acuzaţii grave la adresa unui profesor de la Facultatea de Construcţii din Braşov. Două studente susţin că bărbatul le cere favoruri sexuale ca să le treacă la examene. Sub pretextul că le pregăteşte pentru reexaminare, cadrul universitar le-ar fi atins neadcvat şi chiar a încercat să o sărute pe una dintre ele.

de Redactia Observator

la 16.09.2023, 08:37

"Dânsul a venit după mine şi mi-a pus mâna pe sân". Profesor de la Facultatea de Construcţii din Braşov, acuzat de hărţuire sexuală de către studente - Shutterstock

"Dânsul a venit după mine şi mi-a pus mâna pe sân"

Conform plângerilor depuse de studente la Comisia de Etică și Deontologie Universitară și Comisiei de Disciplină din cadrul UnitBv, „pregătirea” avea loc în biroul profesorului, la ore târzii. Le întreba unde locuiesc, cu ce vin la școală, ce fac părinții, după care ar fi încercat să le atingă sau să le sărute.

"La ceva timp l-am întrebat un aspect legat de problemă, dânsul s-a aşezat lângă mine şi a început să îmi explice, între timp el şi-a pus mâna pe piciorul meu. Pentru început am crezut că mi s-a părut, mă gândeam că poate îmi imaginez lucrurile greşit, dar am încercat cumva să mă îndepărtez de el. S-a ridicat de pe scaun şi s-a mai plimbat prin sală, lăsându-mă să încerc să rezolv eu problema. (...) Peste câteva minute, mi-a spus să vin în spate, în biroul lui. Eu m-am ridicat de pe scaun şi îş întrebam: De Ce? Am rezolvat cumva greşit problema?" Dânsul insista să vin şi când am ajuns în faţa lui a vrut să mă ia în braţe şi în acelaşti timp a deschis gura să mă sărute, moment în care m-am întors cu faţa şi am spus NU", a declarat una dintre tinere, potrivit bizbrasov.ro.

"Era ora 24, domnul profesor a decis să terminăm ora de prăgtprie. M-am ridicat şi m-am îndreptat spre uşă, iar dânsul a venit după mine, în momentul în care am vrut să pun mânape clanţa uşii, a venit lângă mine şi mi-a pus mâna pe sân, luându-mă prin surprindere. Speriată nu am putut să ridic privirea din pământ, i-am spus Nu şi am ieşit din sală. M-am dus la maşină plângând şi tremurând". 

Contactat de BIZ Braşov, profesorul s-a eschivat: „Nu am de comentat nimic. Am auzit ceva, dar nu știu sigur despre ce e vorba. Nu am timp acum, sunt într-o ședință. Nu știu când o să am timp să vorbesc cu dumneavoastră despre acest subiect, trebuie să-mi fac timp”​.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » "Dânsul a venit după mine şi mi-a pus mâna pe sân". Profesor de la Facultatea de Construcţii din Braşov, acuzat de hărţuire sexuală de către studente