Antena Meniu Search
x

Video David și Radu, frățiorii dispăruți ieri în Argeș, au fost găsiți. Erau deshidratați şi au spus că au fugit de traiul greu de acasă

Doi copii de 12 şi 14 ani, dispăruți de acasă, din judeţul Argeş, au pus pe jar zeci de salvatori. S-a dat Ro-alert, au fost căutaţi cu bărcile, cu elicopterul, pe uscat, din aer şi în apă. Şi, din fericire, după ore de căutări au fost găsiţi în viaţă, la mai bine de 10 kilometri distanţă de locul din care au plecat. Erau însă deshidratați şi au spus, extrem de greu, că au fugit de traiul greu de acasă. Fraţii nu ştiu nici măcar cuvinte banale sau vârsta pe care o au. Vă avertizăm urmează imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional!

de Redactia Observator

la 19.07.2023, 11:01

Vezi și

”Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ştefăneşti desfăşoară cercetări, în urma sesizării referitoare la dispariţia a doi minori, fraţi, Cioineag David Ioan, de 14 ani, respectiv Cioineag Radu Constantin, de 12 ani, care au fost lăsaţi în zona Goleşti, să supravegheze animalele, pe un câmp, şi nu mai sunt de găsit”, a anunțat Poliţia judeţeană Argeş, marţi seară.

Unii pe jos, alţii din maşini, bărci sau chiar dintr-un elicopter care a survolat zona, zeci de voluntari, polițiști, jandarmi sau pompieri i-au căutat ore întregi pe cei doi fraţi daţi dispăruţi. S-au folosit şi drone, câinele de urmă sau camera cu termoviziune şi s-a emis şi un mesaj RO-Alert. 

Bărbat: Doi copii cu deficienţe psihice, de vorbire. Nu ştiu cine sunt, probabil de la ferma din spatele dumneavoastră.

Tatăl a crezut că băieții lui s-au înecat

Pe acelaşi subiect

Cei doi băieţi sunt fraţi. Cel mare are 14 ani, iar celălat 12. Locuiesc la o fermă în Goleşti cu tatăl şi concubina acestuia. Şi, spun martorii, sunt tot timpul duşi la câmp să aibă grijă de vaci. La fel s-ar fi întâmplat şi ieri. Sătui de condiţiile grele de trai, cei doi au decis să îşi ia viaţa în propriile mâini şi să fugă. Chiar tatăl a fost cel care a alertat Poliţia când nu i-a mai găsit şi a crezut că s-au înecat pentru că le-a găsit tricourile pe malul lacului Goleşti.

Reporter: Ce-aţi crezut că s-a întâmplat cu ei?

Tatăl copiilor: Ce să... că s-au înecat.

Din fericire, după îndelungi căutări, copiii au fost găsiţi în viaţă, la mai bine de 10 kilometri distanţă faţă de ferma în care locuiau. Imediat ce au dat de urma lor, salvatorii i-au dus la spital.

Dr. Tudor Ionescu, Spitalul de Pediatrie Piteşti: Din punct de vedere medical, în afară de un sindrom de deshidratare, care nu este tocmai serios, e vorba de o deshidratare uşoară, şi leziunile acelea de grataj. Probabil că au stat pe câmp, au stat în soare. 

Cei doi fraţi vor rămâne în grija Protecției Copilului

Murdari şi plini de răni, cei doi au fost trataţi de cadrele medicale, care le-au şi dat să mănânce pentru că cei mici s-au plâns că le este foame. S-a comunicat, însă, foarte greu cu ei, spun medicii pedriatri. Nu numai că nu cunosc cuvintele banale, dar băiatul de 14 ani când a fost întrebat ce vârstă are... a arătat că are 4 ani.

Dr. Tudor Ionescu, Spitalul de Pediatrie Piteşti: Au un vocabular foarte restrâns, inclusiv vârsta e foarte greu să şi-o spună. 

Cei doi fraţi vor rămâne în grija Protecției Copilului, în regim de urgenţă. Iar anchetele declanşate în această cauză urmează să stabilească modul în trăiau şi dacă erau abuzați de părinţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » David și Radu, frățiorii dispăruți ieri în Argeș, au fost găsiți. Erau deshidratați şi au spus că au fugit de traiul greu de acasă