Antena Meniu Search
x

De ce a murit Ilie Balaci. A fost anunţată cauza morţii marelui fotbalist

În urma necropsiei, medicii legişti au stabilit cauza morţii lui Ilie Balaci: insuficienţă cardio-respiratorie, infarct miocardic.

În urma necropsiei, medicii legişti au stabilit cauza morţii lui Ilie Balaci: insuficienţă cardio-respiratorie, infarct miocardic.

Reprezentanţii IPJ Dolj au declarat că poliţiştii de la Secţia 4 Craiova au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă.

"A fost deschis dosar penal pentru moarte suspectă. Nu există niciun fel de suspiciune cu privire la cauzele decesului, însă pentru a putea fi dispusă o expertiză legală în cauză, o necropsie, aceasta este procedura care trebuie îndeplinită'", a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru. 

Anunţul vine după ce Ministrul Sănătăţii a constituit o echipă care va face verificări la Ambulanţa Dolj, dar şi în spital. Concluziile anchetei vor fi cunoscute în maximum două zile, a precizat Sorina Pintea, într-o intervenţie la Antena3.

Pe acelaşi subiect

Ilie Balaci este eroul nostru naţional, şi, având în vedere că au apărut suspiciuni din partea familiei, am considerat ca e nevoie de o anchetă.

Împreună cu Raed Arafat am decis să se facă verificări dacă totul a fost în regulă. În acest moment, nu deţin toate datele, dar dacă s-a ridicat o suspicuiune este de datoria noastră să verificăm. În maxim două zile vom afla ce s-a întâmplat acolo”, a declarat Pintea.

Ultimele imagini video cu Ilie Balaci, cu câteva ore înainte să moară

Ministrul Sănătăţii a explicat că, printre altele, suspiciunile familiei se referă la modul în care a fost preluat pacientul şi la modul în care i s-a prescris o anumită medicaţie.

”Există suspiciunea că nu ar fi medicaţia corectă, apoi vom vedea ce vor spune legiştii. În maxim două zile vom vedea dacă procedurile şi protocoalele în ceea ce priveşte intervenţia la pacient au fost respectate”, a mai spus Sorina Pintea.

Ilie Balaci a murit, duminică, la Craiova, la vârsta de 62 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. Născut la 13 septembrie 1956, Balaci şi-a petrecut cea mai mare carieră de fotbalist la Universitatea Craiova (1973-1984).

El a mai evoluat la FC Olt şi la Dinamo. Ilie Balaci a îmbrăcat de 65 de ori tricoul echipei naţionale, pentru care a marcat opt goluri.

Ca antrenor, Ilie Balaci a pregătit mai multe echipe din Zona Golfului şi din nordul Africii, cu care a obţinut numeroase performanţe.

Ilie Balaci va fi înmormântat marți, în Craiova, în Cimitirul Sineasca, lângă tatăl său.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » De ce a murit Ilie Balaci. A fost anunţată cauza morţii marelui fotbalist