Video

De ce unele persoane sunt mai predispuse la muşcăturile de ţânţari

De Iulia Pop.
Publicat: 09.07.2021, 08:40.
Actualizat: 09.07.2021, 08:41

Şi ţânţarii au gusturile lor! Mai ales când vine vorba de oameni. Specialiştii spun că insectele sunt atrase de anumite grupe de sânge, de anumite mirosuri emanate de piele, dar şi de stilul de viaţă al persoanelor pe care vor să le transforme în cină. 

Insectele preferă sportivii și consumatorii de bere, au stabilit specialiștii. Țânțarii își aleg "victimele" dintr-o listă de criterii care nu sunt neapărat de înțeles. Și persoanele care elimină mult dioxid de carbon sunt vizate de asaltul insectelor. Acidul lactic care se formează în mușchi în timpul unor exerciții fizice intense explică de ce sportivi sunt mai apetisanți pentru țânțari.

Entomologii spun că insectele preferă grupa de sânge 0 deoarece aceste persoane secretă un semnal chimic, iar acesta este un factor în atragerea țânțarilor. De asemenea, este bine să ne îmbrăcăm în alb și nu în negru deoarece țânțarii văd mai ușor această culoare și atacă mai des.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.